Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

(1)

Een aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees is een heerlijk eenpansgerecht met aardappels en groenten, ook lekker als vegetarische maaltijd zonder vlees.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Ingrediënten


  • 800 gram aardappelblokjes
  • flinke bos radijsjes
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • 4 kalfskoteletten
  • paar takjes verse peterselie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • champignon borstel of keukenpapier
  • grillpan
  • vleestang

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-radijs-roerbak-met-kalfsvlees


Voorbereiding – 15 minuten

Gebruik aardappelblokjes vanuit de diepvries of vacuüm verpakt, maar je kunt natuurlijk zelf ook aardappels schillen, snijden en kort voorkoken.

Was de radijsjes goed en verwijder het blad. Snijd de uiteindes eraf en halveer de radijsjes. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Was de peterselie en hak deze fijn. Haal de kalfskoteletten vooraf uit de koelkast. 

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees
Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons enkele minuten.

Voeg de aardappelblokjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg ook de ui, knoflook en radijsjes toe.

Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout en bak tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Roer de gehakte peterselie erdoor. Zodra de aardappelblokjes bijna gaar zijn verhit je de grillpan op hoog vuur.

Breng het kalfsvlees op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Grill het vlees enkele minuten aan beide kanten.

Serveer de aardappels en groenten met het kalfsvlees, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-07-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 10-03-2024


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Aardappel-radijs roerbak met kalfsvlees

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.