Aardappel prei ovenschotel

(23)

Deze aardappel prei ovenschotel is een heerlijke vegetarische maaltijd. Een perfecte combinatie tussen een omelet en een ovenschotel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Aardappel prei ovenschotel

Ingrediënten


  • ongeveer 800 gram vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • 2 knoflooktenen
  • 6 eieren
  • 300 ml (volle) melk
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • flinke snuf nootmuskaat
  • grote handvol geraspte kaas
  • boter om in te vetten

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal
  • grote kom
  • garde

Aardappel prei ovenschotel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardappel-prei-ovenschotel


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil en was de aardappelen, snijd deze in plakken en kook de aardappels ongeveer 10 minuten. 

Ze hoeven niet volledig gaar te zijn. Gebruik een schuimspaan om de aardappel plakken uit het water te halen en breng het water opnieuw aan de kook. 

Was ondertussen de prei goed en snijd deze in grove stukken. Kook de prei vervolgens kort in het kokende water en giet deze dan af. 

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de ovenschaal in met boter. 

Aardappel prei ovenschotel
Aardappel prei ovenschotel

De aardappel prei ovenschotel afmaken – 50 minuten

Verdeel de voorgekookte aardappel plakken over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier dan de kort gekookte prei over. 

Meng 6 eieren samen met 300 ml melk en 100 ml room in een grote kom. Voeg hier dan de fijngesneden knoflook en 2 eetlepels Provençaalse kruiden aan toe en breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Schenk dit mengsel over de aardappels en prei en maak af met een laag geraspte kaas. 

Bak de ovenschotel gaar in ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is en het eimengsel gestold is. De exacte tijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
23 stemmen

Aardappel prei ovenschotel: Veel gestelde vragen

Welke aardappelen voor een prei ovenschotel?

Je kunt eventueel voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Om heel makkelijk zelf aardappelschijfjes te maken, kun je het beste vastkokende aardappelen gebruiken.

Welke kaas voor een prei ovenschotel?

Je kunt verschillende soorten geraspte kaas gebruiken, zoals (jong) belegen of oude kaas. Je kunt bijvoorbeeld ook Emmentaler of Gruyère kaas gebruiken.

Hoeveel gram is een prei?

Één prei weegt ongeveer 200 gram.

0 reacties op Aardappel prei ovenschotel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.