Waarom was je aardappelen na het schillen?

Waarom was je aardappelen na het schillen?

Het wassen van geschilde aardappelen is om er zeker van te zijn dat er geen modder, zand of overige vuil op de aardappelen zitten. Het verwijdert ook gelijk een laagje zetmeel, en het water waarin je de aardappelen kookt is ook niet meer zo troebel. Het wassen van aardappelen is niet altijd noodzakelijk, zeker als je de aardappelen gaat koken.

 De schil van een aardappel bevat echter wel veel vitamines, mineralen en vezels. Je kunt de schil van een aardappel prima eten, zolang je deze goed afgespoeld hebt met water. Gooi wel altijd het kookwater van aardappelen weg. Dit om wederom er zeker van te zijn dat er geen restjes zand of vuil in zit.


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/waarom-was-je-aardappelen-na-het-schillen


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



Volgende vraag →
Wat is balsamico?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.