Heb jij al eens een verse artisjok gegeten? Ze zijn ontzettend lekker, als voorgerecht of in vele andere soorten artisjok recepten.
Een artisjok zie je doorgaans niet standaard in de moestuin. Het is een meerjarige plant, die redelijk goed wintervast is. Het is een plant die veel voorkomt in het Middellandse zee gebied, oftewel in warmere klimaten. In Nederland is de opbrengst iets lager, maar de artisjok is zeker niet onmogelijk. Van de artisjok kun je de bloem eten, voordat deze helemaal open gaat. Als deze al te ver open zal staan, zal de artisjok minder lekker smaken.
Artisjokken met sjalot-vinaigrette
Een pizza met artisjok is ook altijd een succes, zeker in combinatie met tomaat.
Pizza met tomaat en geitenkaas
Artisjok is niet alleen gekookt lekker, als je van gegrilde groenten houdt is de artisjok hiervoor erg geschikt.
Gegrilde artisjokharten en stengels met citroen botersaus
Artisjok en kip is ook een erg goede combinatie, deze zomerse kip is een heerlijk eenpansgerecht.
Artisjok met kip en aardappeltjes uit de oven
Deze pasta met olijven en artisjok is naar idee van mijn broer, ongelofelijk lekkere en simpele pasta.
Tijdens een avond met kleine gerechtjes kan deze tapas van artisjok en tomaat zeker niet ontbreken. Artisjok en tomaat horen bij elkaar, echt, probeer het maar eens.
Tapas van artisjokharten en tomaten
Nog een pizza, want artisjok op een pizza is echt overheerlijk. Zo'n geweldige topping op zelfgemaakt deeg, inclusief eieren. Op een pizza? Ja echt!
Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/artisjok-recepten
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.