Kruiden & specerijen

106 artikelen

Informatie en uitleg over kruiden en specerijen die je wellicht niet kent. Lees hier het gebruik en toepassing van een bepaald kruid of specerij.

Zelf gehaktkruiden maken

Geplaatst 03-03-2018 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Zelf gehaktkruiden maken is super makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar kruidenmixen. Met o.a. kruidnagel en nootmuskaat voor extra pit.


Bieslook

Geplaatst 29-01-2017

Er zijn meerdere soorten bieslook, de ene heeft dikkere sprieten dan de ander. Bieslook heeft een ui achtige smaak.


Heemst

Geplaatst 01-12-2016

De jonge blaadjes van heemst kunnen vers gegeten worden, of gebruik in een salade of soep.


Komijn

Geplaatst 01-12-2016

Komijn heeft een vrij aanwezige en uitgesproken smaak, waar komt dit kruid vandaan en hoe kweek je komijnzaad?


Knoflook

Geplaatst 01-12-2016

De meeste gerechten beginnen met knoflook, er zijn ontzettend veel soorten maar waar komt knoflook oorspronkelijk vandaan?


Akkerleeuweklauw

Geplaatst 01-12-2016

Akkerleeuweklauw is een kruid dat lekker is in salade. Waar groeit dit kruid?


Kleine pimpernel

Geplaatst 01-12-2016

De kleine pimpernel is een eetbaar kruid, extra mooi als garnering.


Zwarte mosterd

Geplaatst 01-12-2016

Zwarte mosterd kennen we het beste als mosterdzaadjes, deze zijn er ook in het geel.


Zonnebloem

Geplaatst 01-12-2016

Een zonnebloem is al prachtig op zichzelf, maar zonnebloemvelden zijn magisch! De zaden smaken naar noten en zijn zeer voedzaam.


Duizendblad

Geplaatst 01-12-2016

Duizendblad is een kruid dat in soep of salade kunt doen en lijkt iets op kervel.


Balsemwormkruid

Geplaatst 01-12-2016

het balsemwormkruid is lekker door een salade of serveer op groente of aardappelen.


Zevenblad

Geplaatst 01-12-2016

Zevenblad kan net zoals andere bladgroente worden gekookt of gebakken.


Duivelsdrek

Geplaatst 01-12-2016

Een kruid met een gedurfde naam, deze duivelsdrek wordt in het Verre Oosten vaak gebruikt.


Geelwortelplant

Geplaatst 01-12-2016

De geelwortelplant, ofwel kurkuma, geeft een mooie kleur aan je gerechten. Je kunt het vers of gemalen gebruiken.


Anijs

Geplaatst 01-12-2016

Anijs is lekker in toetjes, maar wordt ook veel gebruikt in drankjes en de bladeren kunnen zelfs gegeten worden.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.