Informatie en uitleg over kruiden en specerijen die je wellicht niet kent. Lees hier het gebruik en toepassing van een bepaald kruid of specerij.
Zelf gehaktkruiden maken is super makkelijk en veel lekkerder dan kant-en-klaar kruidenmixen. Met o.a. kruidnagel en nootmuskaat voor extra pit.
Er zijn meerdere soorten bieslook, de ene heeft dikkere sprieten dan de ander. Bieslook heeft een ui achtige smaak.
De jonge blaadjes van heemst kunnen vers gegeten worden, of gebruik in een salade of soep.
Komijn heeft een vrij aanwezige en uitgesproken smaak, waar komt dit kruid vandaan en hoe kweek je komijnzaad?
De meeste gerechten beginnen met knoflook, er zijn ontzettend veel soorten maar waar komt knoflook oorspronkelijk vandaan?
Akkerleeuweklauw is een kruid dat lekker is in salade. Waar groeit dit kruid?
Zwarte mosterd kennen we het beste als mosterdzaadjes, deze zijn er ook in het geel.
Een zonnebloem is al prachtig op zichzelf, maar zonnebloemvelden zijn magisch! De zaden smaken naar noten en zijn zeer voedzaam.
Duizendblad is een kruid dat in soep of salade kunt doen en lijkt iets op kervel.
het balsemwormkruid is lekker door een salade of serveer op groente of aardappelen.
Een kruid met een gedurfde naam, deze duivelsdrek wordt in het Verre Oosten vaak gebruikt.
De geelwortelplant, ofwel kurkuma, geeft een mooie kleur aan je gerechten. Je kunt het vers of gemalen gebruiken.
Anijs is lekker in toetjes, maar wordt ook veel gebruikt in drankjes en de bladeren kunnen zelfs gegeten worden.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.