Kooktermen

21 artikelen

Heb je uitleg nodig over gebruikte kooktermen in recepten en recepturen? Je kunt ze hier vinden!

Wat is een demi-glacesaus?

Geplaatst 01-12-2016

Wat is demi glace? Deze saus gebruik je als basis voor andere sauzen en heeft een mooie volle kleur en smaak.


Wat is myoteren?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Myoteren is een keukenterm die gebruikt wordt bij het maken van soepen en sauzen. Specerijen krijgen hierdoor een betere smaak en structuur.


Wat is sauteren?

Geplaatst 01-12-2016

Sauteren is een kooktechniek, wat is sauteren en wanneer doe je dit?


Wat is een ruban?

Geplaatst 01-12-2016 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (1)

Wat is een ruban en waar wordt het voor gebruikt?


Wat is bakken?

Geplaatst 01-12-2016

Je hebt een aantal manieren en varianten van bakken, welke zijn dat?


Wat is al dente?

Geplaatst 01-12-2016

Al dente staat ook wel voor beetgaar of bijtgaar. De term wordt meestal gebruikt als het gaat over pasta.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.