Klik voor het recept voor de Poire Belle-Hélène.
Groene thee parfait is ijs dat stilstaand wordt ingevroren, je hoeft het dus niet te roeren en daarom komt er geen ijsmachine aan te pas.
Pompoentaart met gekonfijte sinaasappel is niet alleen super lekker door de zachte pompoen, maar ziet er feestelijk uit door de gekonfijte sinaasappel, gesuikerde amandelschaafsel en poedersuiker.
Pompoentaart met gekonfijte sinaasappel en amandelen
Yuzu panna cotta is romig en zacht van smaak met een vleugje citrus en dat combineert super met rood fruit en witte chocolade.
Kiwi meringue taart is mooi van kleur, met prachtige toefjes meringue en een heerlijk zachte kiwi crème.
Chocoladetaart met maltesers is perfect voor alle chocolade liefhebbers. Zachte chocoladevulling met krokante maltesers, maar je kunt deze ook beleggen met een ander soort chocolade of verkruimelde koekjes.
Pavlova met kweepeer en rode port is een feestelijk gebakje, krokant van buiten en zacht van binnen. Met heerlijk kweepeer die door het stoven een prachtige rode kleur heeft gekregen.
Pavlova met kweepeer en rode port
Ananascarpaccio met rozemarijnijs en krokante nootjes, een feestelijk en fris dessert. Het ijs is ook prima te combineren met een ander soort fruit naar keuze en doet het ook erg goed bij een chocolade dessert.
Ananascarpaccio met rozemarijnijs
Olijfoliecake met vijgen is perfect voor de feestdagen, een zachte cake met romige mascarpone vulling en verse vijgen.
Olijfoliecake met mascarpone en vijgen
Mango in tempurabeslag is warm gefrituurd fruit met een krokant jasje met een heerlijke citrus sabayon. Sa-ba-wattus? Een luchtige saus gemaakt met eidooiers, dit wil je een keer proberen!
Gefrituurde mango in tempurabeslag
Frambozenmousse is super makkelijk om te maken en in een glaasje ziet het er meteen geweldig uit. Weinig moeite voor een groots effect en je kunt dit vooraf maken, des te meer tijd om te genieten tijdens de feestdagen.
Mini chocolade tulbandjes met kersen kan natuurlijk ook gemaakt worden als 1 grote cake, maar die kleintjes zien er wel érg leuk uit. Lauwwarm zijn ze het allerlekkerste, maar je kunt ze natuurlijk ook al de dag ervoor bakken want koud zijn ze nog steeds een aanrader.
Mini chocolade tulband cakejes met kersen
Witte chocolade crème brûlée is romig en zacht van smaak. De witte chocolade geeft het een zoete smaak en de gebrande krokante suikerlaag maakt dit dessert tot één van mijn favorieten.
Salie ijs met warme perzik uit de oven, heerlijk met vanille en frambozen een dessert waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/kerstrecepten-2019-desserts-en-gebak
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.