Kerstrecepten 2019 - Bijgerechten

Kerstrecepten 2019 - Bijgerechten

Klik voor het recept van de pastinaak-aardappelpuree.

Rode kool met granaatappelsap is misschien nog wel lekkerder dan de standaard gestoofde rode kool. Een perfect bijgerecht bij veel soorten gerechten en heeft ook nog eens een prachtige kleur.

Gestoofde rode kool met granaatappelsap Gestoofde rode kool met granaatappelsap

Geroosterde aardappelen met salie en knoflook zijn makkelijk te maken en zitten boordevol smaken. Een krokante en kruidige buitenkant met een zachte binnenkant.

Geroosterde aardappels met salie Geroosterde aardappels met salie

Spitskool met hazelnoten is eens heel iets anders dan je gewend bent. Gesmoorde kool met een heerlijke bite van de hazelnoten, met een lekker sausje dat je niet zou verwachten!

Gesmoorde spitskool met hazelnoten Gesmoorde spitskool met hazelnoten

Aardappelgratin met ui heeft nog net iets extra's dan de klassieker. Dunne plakjes aardappel met ui, room en kaas, dat kan eigenlijk niet mis gaan!

Aardappelgratin met ui Aardappelgratin met ui

Courgettekoekjes zijn een soort rösti, maar dan met courgette. Extra lekker met kaas en ze zijn goed vooraf te maken om later op te warmen.

Courgettekoekjes Courgettekoekjes

Gegrilde groene asperges zijn een feestje, de nootachtige smaak samen met de smaak van het grillen. Dat heeft verder weinig nodig, ik ben er dol op.

Gegrilde groene asperges Gegrilde groene asperges

Spruitjespuree is eens iets anders dan standaard aardappelpuree, de spruitjes geven een extra smaak maar zijn niet overheersend.

Spruitjespuree Spruitjespuree

Stoofperen kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Deze mooie rode peren met gember passen echt perfect bij het kerst diner, ze fleuren de kersttafel ook meteen nog eens extra op.

Stoofperen in rode wijn en gember Stoofperen in rode wijn en gember

Geroosterde bloemkoolpuree is een zachte puree die bij de meeste gerechten past. Je hebt maar een beetje nodig om het heerlijk te combineren, zoals bijvoorbeeld met hertenbiefstuk

Geroosterde bloemkoolpuree (vegan) Geroosterde bloemkoolpuree (vegan)

Venkel gratin is makkelijk te maken en kan prima vooraf gemaakt worden om het erna even op te warmen. Vooral lekker bij vis door de anijsachtige smaak van venkel, maar is ook erg lekker met vlees.

Venkel gratin Venkel gratin

Gevulde tomaten met parelgort en feta, een heerlijk vegetarisch bijgerechtje. Ook lekker met bijv. parelcouscous.

Gevulde tomaat met parelgort en feta kaas Gevulde tomaat met parelgort en feta kaas


Bekijk de orginele pagina via:
https://ohmydish.nl/kerstrecepten-2019-bijgerechten


Vond je deze pagina interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.