• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Archief voor Kennisbank / Keukenmaterialen

Over welk keukenmateriaal wil je graag meer weten?

Kom meer te weten over belangrijke gereedschappen die je in de keuken kunt gebruiken in onze kennisbank voor koken.

Wat is een bakblik?

18 januari 2017 door ohmydish

Wat is een bakblik?

Een bakblik is keukengerei. De term bakblik wordt vaak om een bakvorm, braadvorm of broodvorm aan te duiden waarmee onder andere gebakken en gebraden kan worden. Er zijn bakblikken in verschillende soorten en maten, van vierkant, rechthoekig tot rond. De gebruikte materialen verschillen ook van aluminium, teflon en (roestvrij) staal. Je hebt bakblikken die laag, hoog en […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: bakblik, kennisbank, kennisbank voor koken, uitleg bakblik, wat is een bakblik

Wat is een dunschiller?

12 januari 2017 door ohmydish

Juliennesnijder

Je gebruikt een dunschiller om verschillende soorten ingrediënten te schillen, zoals aardappelen, appels, komkommers, courgettes enzovoorts. Je herkent een dunschiller van goede kwaliteit aan de hand van het gebruikte staal en de ergonomie. Een dunschiller van goede kwaliteit blijft jarenlang scherp en zal dunner en preciezer schillen dan een goedkopere, vaak plastic variant. Dunschillers zijn erg […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: asperge dunschiller, dunschiller, groentedunschiller, juliennesnijder, kennisbank, kennisbank voor koken, l-vorm dunschiller, mandoline, mandoline dunschiller, t-vorm dunschiller, uitleg dunschiller, wat is een dunschiller, y-vorm dunschiller

Wat is een koksmes?

1 december 2016 door ohmydish

Koksmes

Een koksmes is een soort mes dat in keukens gebruikt wordt voor bereiding van voedsel. Het mes heeft een niet-flexibel lemmet en een stevig handvat dat niet los kan. Een koksmes heeft een lemmet dat aan de snede een stuk uitsteekt buiten het handvat, zodat met het mes makkelijk op een snijplank gesneden kan worden […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: kennisbank, kennisbank voor koken, koken, koksmes, uitleg koksmes, wat is een koksmes

Wat is een aanzetstaal?

1 december 2016 door ohmydish

Aanzetstaal

Een aanzetstaal is een ruw metalen of keramische staaf met een handvat. Een aanzetstaal wordt gebruikt door randen van een (koks)mes te slijpen. Een aanzetstaal is alleen geschikt voor messen met een gladde snijrand. Een aanzetstaal moet van harder materiaal gemaakt zijn dan het mes om eventuele nieuwe beschadigingen te voorkomen. Klik hier om terug te gaan […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: aanzetstaal, kennisbank, kennisbank voor koken, uitleg aanzetstaal, wat is een aanzetstaal

Wat is een au-bain-marie pan?

1 december 2016 door ohmydish

Au-bain-marie pan

Met behulp van een au-bain-marie pan bereid en/of houdt je gerechten warm. Een au-bain-marie pan is een dubbele pan, waarvan de onderste (buitenste) pan gevuld is met een dun laagje water. De binnenste pan wordt hier bovenop gezet, waardoor de inhoud van de binnenste pan in wordt bereid of warm gehouden. Klik hier om terug te gaan […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: au-bain-marie pan, bain-marie pan, kennisbank, kennisbank voor koken, pan, wat is een au-bain-marie pan

Wat is een aspergepan?

1 december 2016 door ohmydish

Aspergepan

Dit is een pan die perfect is om asperges in gaar te koken. Een aspergepan is namelijk hoger als een doorsnee pan, waardoor de asperges gekookt worden met de aspergepunten boven het kookwater uit. De asperges worden in een metalen net geplaatst die precies in de aspergepan past. Klik hier om terug te gaan naar het overzicht […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: asperge, aspergepan, kennisbank, kennisbank voor koken, uitleg aspergepan, wat is een aspergepan

Wat is een ananasboor?

1 december 2016 door ohmydish

Ananasboor

Een ananasboor lijkt in functie op een appelboor, met een ananasboor verwijder je het binnenste van een ananas. Snijd het bovenste deel van de ananas eraf en plaats de boor in het midden van de ananas. Draai de ananasboor en oefen wat lichte druk naar beneden uit. Je voelt vanzelf of de boor aan de onderkant […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: ananasboor, hoe werkt een ananasboor, kennisbank, kennisbank voor koken, wat is een ananasboor

Wat is een aardappelschilmachine?

1 december 2016 door ohmydish

Aardappelschilmachine

Met behulp van een aardappelschilmachine is het mogelijk om volledig automatisch aardappelen te schrappen, schillen en wassen. Aardappelschilmachine’s zijn er in verschillende uitvoeringen voor consumenten tot industriële toepassingen. Wordt ook wel een aardappelschrapmachine genoemd. Hieronder staat een aardappelschilmachine zoals je die in restaurant keukens kunt vinden: Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: aardappel, aardappels schillen, aardappelschilmachine, aardappelschrapmachine, wat is een aardappelschilmachine

Wat is een appelboor?

1 december 2016 door ohmydish

Appelboor en snijder

Een appelboor wordt gebruikt om het klokhuis uit hele appels te verwijderen. Op de appelboor zit een rond gebogen mesje met een kartelrand die vanaf de steel tot de kroon van een appel door kan worden gestoken. Er zijn twee soorten appelboren, een standaard appelboor en de appelboor die de appel gelijk in stukken snijdt. Een appelboor die appels […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: appelboor, appelsnijder, kennisbank, kennisbank voor koken, wat is een appelboor

Wat is een garde?

1 december 2016 door ohmydish

Ballongarde

Een garde kom je regelmatig tegen in een koken. De vorm zoals wij die kennen wordt gebruikt sinds de 19de eeuw. Voorheen werden bundels met twijgjes gebruikt, dit is overigens ook Oud-Hollands voor het woord garde. Tegenwoordig zijn er gardes beschikbaar in allerlei soorten en maten. De meest gebruikte is de klassieke ballongarde. Je gebruikt een garde om […]

In categorie: Kennisbank, Keukenmaterialen Tags: garde, kennisbank, uitleg garde, verschillende soorten gardes, wat is een garde

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1179 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!