In een kleine keuken is de indeling heel belangrijk, je wilt je keuken zo efficiënt mogelijk inrichten en dat vergt soms maar kleine aanpassingen.
Kleine keukens vergen net iets meer creativiteit dan grote(re) keukens. Je hebt niet perse een grote (luxe) keuken nodig om heerlijk te kunnen koken. Bovendien doen ze ook qua uiterlijk niet onder voor grote keukens, bekijk deze kleine keukens maar eens. De komende jaren beschikken wij zelf nog niet over onze ideale keuken, aangezien wij nog steeds aan het verbouwen zijn. Wij hebben zelf een tijdelijke keuken gemaakt en gingen hiervoor op zoek naar tips om deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Met een kleine keuken is het belangrijk om praktisch om te gaan met de ruimte die beschikbaar is, bij deze een aantal tips.
Laat het aanrecht dus zoveel mogelijk leeg, hang je messen op en zet bij voorkeur geen grote apparatuur op je aanrecht. Keukenmachines, mixers, sapcentrifuges, blenders, dit soort grote apparatuur kun je het beste opbergen in een kast. Als je te weinig keukenkastjes hebt kun je deze het beste op een andere plek in huis opbergen. Dit kan bijvoorbeeld in een kelder, op zolder of in een gangkast. Zorg wel dat je ze gemakkelijk kunt pakken, anders worden ze veel te weinig gebruikt en dat is zonde.
Extra rekjes en planken in de keukenkasten zijn handig om geen ruimte verloren te laten gaan. Het is ook nog eens een goede manier om de inhoud te ordenen, want je kunt zo veel beter stapelen.
Bovenkasten zijn praktisch, maar in sommige kleine ruimtes ziet dit er erg vol en druk uit. Dan kun je het beste één of meerdere planken ophangen. Deze ogen minder vol, vooral als je dan droge etenswaar in weckpotten of ander soort potten erop zet. Praktisch, binnen handbereik en meteen een leuke aankleding.
Een prullenbak is altijd een lastig iets in een kleine keuken, omdat ze veel ruimte in beslag nemen. Ik heb gemerkt dat het prettig is om de prullenbak op het balkon of in de tuin te hebben staan in plaats van binnen. Je kunt er dan voor kiezen een heel klein prullenbakje op je aanrecht te zetten, maar dit is niet noodzakelijk. Je kunt tijdens het koken bijvoorbeeld ook een kom of een bakje gebruiken om je snijafval in te doen en deze na het koken meteen buiten legen.
Kortom: het is vooral belangrijk om overzicht te bewaren in een keuken. Hoe veel of weinig spullen je ook hebt!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/heb-je-een-kleine-keuken-lees-dan-deze-tips
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.