Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Frans

 

Pot au feu

3 uur 45 minuten 8 personen

Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.


Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

30 minuten 8 personen

Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling


Flamiche picarde

50 minuten 4 personen

Flamiche picarde, oftewel een klassieke Franse hartige prei taart. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Vegetarisch en zelfs zonder kaas.


Rode bieten tarte tatin

1 uur 40 minuten 6 personen

Deze rode bieten tarte tatin is een heerlijke hartige taart met bieten en salie. Een perfecte combinatie met een dun laagje karamel.


Tarte tatin

55 minuten 8 personen

Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur.


Quiche met rode biet en geitenkaas

1 uur 5 minuten 6 personen

Een quiche met rode biet en geitenkaas is overheerlijk door de krokante nootjes, spekjes, salie en meer. Kan ook zonder spekjes voor een vegetarische quiche


Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

55 minuten 4 personen

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.


Oeufs en meurette - gepocheerde eieren in rode wijnsaus

50 minuten 4 personen

Een klassieker uit de Franse keuken, oeufs en meurette. Oftewel gepocheerde eieren in rode wijnsaus. Een heerlijke kruidige saus met champignons en spek.


Truffade

40 minuten 4 personen

Truffade is een streekgerecht uit de Auvergne (Frankrijk). Wie houdt er nou niet van de combinatie van aardappels, kaas, knoflook en spekjes, mm!


Witte chocolade en yuzu lava cake

20 minuten 6 personen

De bekende moelleux au chocolat is een heerlijk cakeje met pure chocolade. Deze witte chocolade en yuzu lava cake is een frisse variatie op de klassieker!


Ratatouille

1 uur 5 minuten 8 personen

Deze gestoofde groenten zijn een klassiek en zeer bekend bijgerecht uit de Franse keuken. Ratatouille bestaat o.a. uit courgette, aubergine, paprika en tomaat


Confit de canard

2 uur 30 minuten 4 personen

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze eendenbouten zijn klaar binnen 2,5 uur en worden bereid in de oven.


Garbure béarnaise - gevulde groentesoep met eend

2 uur 30 minuten 8 personen

Garbure béarnaise kent vele versies, deze franse gevulde groentesoep met eend is de klassieke versie uit de regio waar wij wonen. Heeft even tijd nodig, maar meer dan de moeite waard.


Tarte soleil

30 minuten 6 personen

Een makkelijke snack voor bij de borrel, klaar binnen een half uur. Deze tarte soleil ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heerlijk knapperig en smaakvol.


Aardappelgratin met ui

45 minuten 4 personen

Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.



Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!