Wat eet jij vandaag?

Laat je inspireren door onze heerlijke recepten van over de hele wereld, zo wordt de vraag ‘wat eten we vandaag?’ steeds makkelijker om te beantwoorden.

Keuze uit meer dan 2.470+ recepten!

Nieuwe recepten op Ohmydish

GRATIS receptenboekje

  • Jouw persoonlijke receptenboekje met je favoriete recepten
  • Met recepten van Ohmydish, andere websites en jezelf
  • Maak collecties om je opgeslagen recepten te orderen
  • Simpel en snel weekmenu's aanmaken

Seizoensproducten van april 2024

Kook met de seizoenen mee

Blauwe lucht, zon en zacht weer, de lente begint eindelijk en daarmee komen de eerste verse lenteproducten. Het aspergeseizoen gaat van start, met de lekkerste witte en groene asperges van eigen bodem. Het witte goud is geliefd door velen en daardoor is de lente bij de meeste hun favoriete seizoen wat eten betreft. Behalve asperges, ook volop artisjokken en de lekkerste verse sla. Van kiwi's tot aardbeien, die hun perfecte smaak krijgen door de lente zon. 

Nieuwe blogs op Ohmydish

Recept van de dag

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke bloemkool koken: zó doe je dat uitgekozen. Gekookte bloemkool staat bij iedereen wel eens op tafel tijdens een AVG'tje, maak je bloemkool net iets specialer met deze tips. Bloemkool koken is niet moeilijk en heeft minder tijd nodig dan je zou denken.

Ingrediënten


  • 1 bloemkool
  • flinke snuf zout

Bereiding

(1)
1
Je kunt bloemkool in zijn geheel koken of verdeel de bloemkool in roosjes. Bloemkool kun je in grote of kleine roosjes verdelen, het belangrijkste is dat alle roosjes hetzelfde zijn zodat je een gelijkmatige garing krijgt. 
2
Bloemkool kook je het beste in een grote pan met ruim water en een flinke snuf zout. De bloemkoolroosjes voeg je pas toe zodra het water kookt. 
3
Beetgaar is de bloemkool het allerlekkerste, afhankelijk van de grootte van de roosjes zijn deze in 8 tot 10 minuten beetgaar. Haal de roosjes uit het water met een schuimspaan of giet ze af in een vergiet.
4
Wil je een hele bloemkool koken? Zet deze dan met de stronk naar beneden in een grote pan met kokend water en een flinke snuf zout. Kook de hele bloemkool beetgaar in ongeveer 15 minuten.Bloemkool koken: zo doe je dat

Goedkoop eten hoeft niet saai of smaakloos te zijn. Het gaat erom wat je met de goedkopere producten doet. Onnodig geld uitgeven vind denk ik niemand leuk, dus waarom niet goed en lekker eten en tegelijkertijd besparen? Hier vind je in 1 groot overzicht alle budgetrecepten, van rijst tot aardappel en soep recepten.

Ruime keuze uit meer dan 260+ budget recepten die je makkelijk thuis kunt maken.


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.