Profielfoto van Helga Kroep

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Helga Kroep


Yuzu panna cotta

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 18:14

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze yuzu panna cotta is een romig dessert met de frisheid van citrus. Extra mooi voor de kerst met rood fruit en witte chocolade.


Sneeuwster

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 18:08

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een ontzettend luchtige cake met een dikke laag slagroom en advocaat, heerlijk voor de feestdagen. Maak 'm af met poedersuiker en hij zal er uitzien als een echte sneeuwster.


Pasta alfredo

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 13:06

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (52)

Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.


Entrecôte in rode wijnsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:59

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.


Aïoli dipsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:57

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.


Coq au vin op klassieke wijze

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:56

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Breng Franse smaken naar je eettafel door deze coq au vin op klassieke wijze te bereiden. Recept voor 4 personen, klaar in 2+ uur.


Pommes dauphine

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:55

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zachte aardappel balletjes, zelfgemaakt met puree en soezenbeslag. Ze hebben een krokante buitenkant en zachte binnen, heerlijke pommes dauphine!


Daube de boeuf à la Provençale

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:50

Kooktijd 4 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.


Boeuf bourguignon

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:49

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Citroen macarons

Opgeslagen Opgeslagen op 27/11/2022 om 12:49

Kooktijd 2 uur Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Het is even oefenen en het kost geduld, tijd en liefde, maar het is ontzettend de moeite waard. Want WAUW, wat zijn zelfgemaakte citroen macarons lekker.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.