Profielfoto van Renate Bodewitz

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Renate Bodewitz


Italiaans stoofvlees

Opgeslagen Opgeslagen op 22/01/2023 om 16:51

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (113)

Heerlijk langzaam gegaard Italiaans stoofvlees met rode wijn, tijm, laurier en rozemarijn. Serveer met gekookte pasta en een knapperige salade.


Griekse Stifado

Opgeslagen Opgeslagen op 29/11/2022 om 12:26

Kooktijd 4 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.


Witlof uit de oven met aardappelpuree

Opgeslagen Opgeslagen op 29/11/2022 om 12:22

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Witlof uit de oven is altijd een goed idee, heerlijk met aardappelpuree en walnoten voor een herfstig tintje. Een makkelijke witlof ovenschotel met of zonder spekjes.


Gevulde koeken

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:17

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 9 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een van de lekkerste klassieke Nederlandse koeken naar onze mening. Gevulde koeken met amandelspijs. Probeer ze eens zelf te maken!


Pindarotsjes

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:16

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (2)

Pure en witte chocolade pindarotsjes zijn leuk en makkelijk te maken. Dit recept leert je ook hoe je chocolade kan tempereren. Extra leuk en leerzaam!


Makkelijke kerstkoekjes

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:15

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Zelf koekjes bakken is leuk en zal zeker in de smaak vallen tijdens kerst als je ze in de boom hangt. Klaar in 20 minuten.


Hete bliksem

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:15

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen.


Tiramisu met frambozen

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:12

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Het zoet-zure van de frambozen komt goed tot zijn recht in deze tiramisu met frambozen. Klaar in 15 minuten, recept voor 6 personen.


Aïoli dipsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:12

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.


No bake cheesecake met frambozen

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:09

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zonder al teveel moeite kun jij je gasten verrassen met een heerlijke no bake cheesecake met frambozen. Snel, zacht en gemaakt met verse frambozen.


Klassieke gevulde eieren

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:03

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Deze ouderwetse en klassieke gevulde eieren zijn ideaal als hapje op een feestje of high-tea. Dit is de meest basis versie van een gevuld ei.


Stroganoffsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 23/10/2022 om 17:02

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Naar Russisch recept, deze stroganoffsaus is gemaakt met wodka en is heerlijk op bijvoorbeeld een schnitzel of bij de aardappelen!


Varkenshaas champignon-roomsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 10/10/2022 om 16:12

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Een echte klassieker en favoriet van velen is een varkenshaas champignon-roomsaus. Mals varkensvlees dat mooi rose gebakken is in een romige saus van champignons en cognac.


Gestoofde schouderkarbonade

Opgeslagen Opgeslagen op 10/10/2022 om 15:37

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (59)

Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.


Boeuf bourguignon

Opgeslagen Opgeslagen op 10/10/2022 om 15:31

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.