Profielfoto van Freddy Van hove

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Freddy Van hove


Zelf gember shots maken

Opgeslagen Opgeslagen op 07/10/2023 om 10:59

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Vooral tijdens de koudere maanden kun je wel een extra boost voor je weerstand gebruiken. Zelf gember shots maken zonder sapcentrifuge is makkelijk, zo begin jij je dag met een extra vitamine boost.


Dragonmayonaise

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:16

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Een heerlijke dragonmayonaise is super lekker bij frietjes, gebakken aardappeltjes of zelfs kipfilet. Ontzettend lekkere en makkelijke zelfgemaakte mayonaise met dragon.


Tomatenjam

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:13

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Zelf tomatenjam maken is helemaal niet moeilijk. Met sappige en zoete tomaten krijg je het allerbeste resultaat.


Jachtsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:10

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (64)

Een heerlijke jachtsaus maak je gemakkelijk zelf zonder pakjes en zakjes. Een smakelijke saus met champignons, spekjes en meer. Perfect voor bij je favoriete stukje vlees!


Zelf harissa maken

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:09

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.


Andalouse saus

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:08

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Een andalouse saus is vooral bekend in België en is daar in elke snackbar verkrijgbaar. Vooral lekker bij de friet of op een burger.


Teriyakisaus

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:06

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Teriyakisaus maken is makkelijk met weinig ingrediënten. Een heerlijke saus met o.a. gember, knoflook en sojasaus die lekker is bij vele soorten gerechten, zoals zalm, kip of biefstuk.


Spinaziestamppot

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 17:00

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een spinaziestamppot met ei zit bomvol groenten en extra lekker met een vleug kerrie. Een simpele stamppot is een ideale winterse maaltijd, om heerlijk bij op te warmen.


Rode kool ovenschotel

Opgeslagen Opgeslagen op 28/01/2023 om 16:59

Kooktijd 7 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze rode kool ovenschotel heeft even tijd nodig, maar de zelfgemaakte rode kool en het maken van stoofvlees is het helemaal waard. Een heerlijke winterse maaltijd bomvol smaak.


Romige citroenrisotto met scampi's

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2023 om 17:05

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Deze romige citroenrisotto met scampi's kan wat ons betreft het hele jaar door, want het is zó lekker. Heerlijk met knoflook garnalen, mascarpone en natuurlijk citroen.


Risotto met venkel, courgette en zalm

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2023 om 17:04

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Een risotto met venkel, courgette en zalm die boordevol smaken zit. Zonder gebruik van room of kaas en daardoor perfect voor de lente en zomer.


Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2023 om 16:59

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een visgerecht dat een perfect hoofdgerecht is tijdens de feestdagen of diner. Deze gebakken zeebaars met gnocchi en beurre blanc is een top gerecht!


Pittige gamba's

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2023 om 16:58

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!


Gambas al ajillo

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2023 om 16:56

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Gambas al ajillo zijn gambas in knoflookolie. Deze lekkere grote garnalen zijn gebakken in echte keramische tapas schaaltjes.


Zelf gnocchi maken + 9 x gnocchi recepten

Opgeslagen Opgeslagen op 15/10/2022 om 17:31

Geplaatst 15-10-2022 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Zelfgemaakte gnocchi hebben maar 4 ingrediënten en zijn vol van smaak. Gebakken gnocchi zijn de allerlekkerste: knapperig van buiten en zacht van binnen.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.