Profielfoto van Joop Muilwijk

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Joop Muilwijk


Griekse witte koolsalade

Opgeslagen Opgeslagen op 17/03/2024 om 15:26

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (128)

Een Griekse witte koolsalade zoals je deze kent van de saladebar bij de Griek. Een zure en een beetje zoete salade, geserveerd met zwarte olijven.


Oostenrijkse witte koolsalade

Opgeslagen Opgeslagen op 17/03/2024 om 15:23

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Een Oostenrijkse witte koolsalade is een makkelijke en frisse koolsalade met weinig ingrediënten. Deze simpele salade zit bomvol smaak en ken je wellicht van de salade buffetten van je vakantie.


Geroosterde paprika zelf maken

Opgeslagen Opgeslagen op 09/05/2022 om 11:05

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Ben jij ook zo dol op paprika's uit de oven, maar niet op de velletjes? Geroosterde paprika zelf maken is niet moeilijk, lees hier hoe je makkelijk de paprika kunt ontvellen.


Malse spareribs uit de oven

Opgeslagen Opgeslagen op 23/04/2022 om 13:19

Kooktijd 6 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Kies voor een "dry rub" of een "wet rub". Dit recept voor spare ribs gebruikt beide! Recept voor 6 personen, klaar in 5 uur tijd.


Witte asperges met Hollandaisesaus

Opgeslagen Opgeslagen op 23/04/2022 om 11:34

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Een klassiek recept voor witte asperges met Hollandaisesaus, gekookt ei, ham en krieltjes. De heerlijkste asperges worden niet voor niets het witte goud genoemd.


Hartige taart met knoflook en pijnboompitten

Opgeslagen Opgeslagen op 12/03/2022 om 17:38

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Deze hartige taart met knoflook en pijnboompitten is een klassieker uit de Franse keuken. Een simpel gerecht uit de Languedoc-Roussillon.


Zalmspread

Opgeslagen Opgeslagen op 25/02/2022 om 11:23

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Maak je eigen zalmspread met dit makkelijke recept. Een zalmspread gemaakt van wilde zalm, mayonaise en kappertjes. Recept voor 4 personen.


Kip in het pannetje

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:30

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Kip in het pannetje, ook wel bekend als de Franse klassieker 'Poule au pot'. Langzaam gegaarde kip en groenten in een smaakvolle bouillon, een aanrader!


Franse uiensoep

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:28

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (54)

Tijdloze klassieker, een Franse uiensoep is simpel en goedkoop om te maken. Een soepje met daarop stokbrood met gesmolten kaas, simpelweg heerlijk!


Cointreau cocktail

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:26

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Deze cointreau cocktail is een verfrissende lichte cocktail met cider, citroen en prosecco. Recept voor 1 liter cocktail.


Aïoli dipsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:26

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.


Coq au vin op klassieke wijze

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:25

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Breng Franse smaken naar je eettafel door deze coq au vin op klassieke wijze te bereiden. Recept voor 4 personen, klaar in 2+ uur.


Kip met 40 tenen knoflook

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:24

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Kip met 40 tenen knoflook is heerlijk sappig en zacht van smaak. Heerlijk Frans recept waar je vrijwel geen voorbereiding voor nodig hebt!


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:22

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.


Quiche Lorraine

Opgeslagen Opgeslagen op 05/02/2022 om 11:19

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een klassieke quiche Lorraine, heel simpel met spekjes, crème fraîche, eieren, room én een zelfgemaakte hartige taart bodem. Erg makkelijk, maar zó smaakvol



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.