Profielfoto van Aart D.

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Aart D.


Daging Roedjak

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:31

2 uur 4 personen (43)

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.


Gebakken uitjes zelf maken

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:31

15 minuten 4 personen (18)

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!


Pisang goreng

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:30

30 minuten 8 personen (29)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.


Telor Kuning

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:30

1 uur 6 personen (29)

Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.


Rempejek katjang

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:29

45 minuten 6 personen (12)

Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.


Pepesan Ikan

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:29

50 minuten 2 personen (9)

Pepesan ikan is een bekend visgerecht uit Indonesië met een beetje pit en boordevol kruiden. Heerlijk gestoomde makreel met een zelfgemaakte boemboe.


Ajam pedis

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:29

1 uur 4 personen (22)

Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.


Seroendeng

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

30 minuten 8 personen (19)

Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.


Babi pangang

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

1 uur 45 minuten 4 personen (81)

Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!


Atjar tjampoer

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

50 minuten 8 personen (28)

Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.


Babi ketjap

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

1 uur 50 minuten 4 personen (63)

Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.


Gado gado

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:27

1 uur 4 personen (22)

Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.


Lapis Daging

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:27

2 uur 30 minuten 4 personen (18)

Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.


Daging smoor

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:26

1 uur 55 minuten 4 personen (15)

Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.


Zelfgemaakte bamischijf

Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:26

1 uur 15 minuten 16 personen (13)

Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.