Profielfoto van Aart D.

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Aart D.


Daging Roedjak

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:31

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.


Gebakken uitjes zelf maken

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:31

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!


Pisang goreng

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:30

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.


Telor Kuning

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:30

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.


Rempejek katjang

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:29

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.


Pepesan Ikan

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:29

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Pepesan ikan is een bekend visgerecht uit Indonesië met een beetje pit en boordevol kruiden. Heerlijk gestoomde makreel met een zelfgemaakte boemboe.


Ajam pedis

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:29

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.


Seroendeng

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.


Babi pangang

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (94)

Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!


Atjar tjampoer

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.


Babi ketjap

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:28

Kooktijd 1 uur 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (75)

Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.


Gado gado

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:27

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.


Lapis Daging

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:27

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.


Daging smoor

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:26

Kooktijd 1 uur 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.


Zelfgemaakte bamischijf

Opgeslagen Opgeslagen op 01/02/2022 om 13:26

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 16 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een zelfgemaakte bamischijf is niet moeilijk om te maken en misschien nog wel lekkerder dan van de frituur. Je kunt de bami namelijk naar eigen smaak maken!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.