Profielfoto van Lydia G.

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Lydia G.


Brownies met walnoten en dadels

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:41

45 minuten 6 personen (4)

Deze brownies met walnoten en dadels zijn heerlijk smeuïg en vol van smaak. Dadels zijn van nature vrij zoet en met een beetje honing zijn deze brownies perfect!


Lapis Daging

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:38

2 uur 30 minuten 4 personen (18)

Lapis daging is heerlijk Indonesisch stoofvlees boordevol kruiden, limoen en ketjap. Met een makkelijke zelfgemaakte kruidenpasta.


Babi ketjap

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:37

1 uur 50 minuten 4 personen (63)

Een favoriet hier thuis is deze babi ketjap, heerlijk Indonesisch sticky stoofvlees dat geserveerd wordt met geurige rijst.


Seroendeng

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:37

30 minuten 8 personen (18)

Deze overheerlijke zelfgemaakte seroendeng mag niet ontbreken bij een rijsttafel. Deze Indonesische kruidige kokos verrijkt zoveel gerechten, zoals nasi.


Sambal goreng telor

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:37

25 minuten 4 personen (17)

Deze sambal goreng telor is een heerlijk bijgerecht of een onderdeel van een rijsttafel. Heerlijke gefrituurde eieren in een pittige saus.


Ajam pedis

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:36

1 uur 4 personen (21)

Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.


Babi Pongteh

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:36

2 uur 40 minuten 4 personen (18)

Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.


Daging Roedjak

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:36

2 uur 4 personen (43)

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.


Acar ketimun

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:35

15 minuten 6 personen (17)

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.


Telor Kuning

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:35

1 uur 6 personen (29)

Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.


Pisang goreng

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:35

30 minuten 8 personen (29)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.


Ajam Betawi

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:33

30 minuten 4 personen (70)

Ajam betawi, ofwel krokante kip in een zoete ketjapsaus, is een heerlijke en makkelijke doordeweeks maaltijd. Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.


Nasi Kuning

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:33

30 minuten 4 personen (15)

Nasi Kuning is een geurende rijst die meestal te vinden is op de rijsttafel. Deze Indonesische gele rijst is heerlijk met citroengras en kurkuma, een must try!


Sriracha mayonaise

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:32

5 minuten 4 personen (9)

Heel simpel recept voor Sriracha mayonaise die je zelf op smaak kan brengen. Lekker voor bij veel verschillende gerechten, en zó gemaakt!


Panang curry

Opgeslagen op 29/01/2022 om 15:32

15 minuten 2 personen (31)

Een Panang curry is een Thaise milde curry met veel kokos en limoen. Snel klaar en daarom een perfecte doordeweekse maaltijd.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.