Profielfoto van Harm Ferwerda

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Harm Ferwerda


Atjar tjampoer

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:45

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Atjar tjampoer kennen de meesten wel, zoetzure groenten met een prachtige gele kleur. Een heerlijk en makkelijk Indonesisch bijgerecht.


Ajam pedis

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:45

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.


Bami goreng met kip

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:45

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Deze bami goreng met kip is een heerlijk doordeweekse maaltijd. Een makkelijk gerecht met kip, groenten, noedels en kruiden.


Daging Roedjak

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.


Acar ketimun

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.


Rempejek katjang

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Rempejek katjang is een super lekker Indonesisch pindakoekje. Een heerlijke snack gemaakt van o.a. rijstmeel, pinda's en kruiden. Ideaal voor de rijsttafel.


Telor Kuning

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.


Pisang goreng

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.


Ajam Betawi

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (78)

Ajam betawi, ofwel krokante kip in een zoete ketjapsaus, is een heerlijke en makkelijke doordeweeks maaltijd. Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.


Nasi Kuning

Opgeslagen Opgeslagen op 29/01/2022 om 11:44

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Nasi Kuning is een geurende rijst die meestal te vinden is op de rijsttafel. Deze Indonesische gele rijst is heerlijk met citroengras en kurkuma, een must try!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.