Profielfoto van Jacqueline Van ruiten

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Jacqueline Van ruiten


Kangoeroe biefstuk

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:43

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Kangoeroe biefstuk is populair in Australië, we snappen helemaal waarom. Wat een heerlijk mals stukje vlees, het ruikt zelfs heerlijk! Het proberen waard!


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:42

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:41

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.


Gevulde kwartels

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:39

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Deze gevulde kwartels zien er feestelijk uit en ze zijn ontzettend lekker met een vulling van gehakt, knoflook en salie. Zeker de moeite waard!


Hazenpeper

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:38

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Lamsrack uit de oven

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:37

Kooktijd 1 uur Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Het bereiden van een lamsrack uit de oven is makkelijker dan je misschien denkt, dit malse stukje vlees heeft niet veel nodig om super lekker te worden. Een aanrader voor de feestdagen!


Gegratineerde champignons

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:35

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (62)

Deze mini champignon gratin is super leuk als éénpersoons portie in kleine ovenschaaltjes. Ook lekker in een grote ovenschaal voor een makkelijk vegetarisch bijgerecht.


Klassieke carpaccio

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:34

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Een klassieke carpaccio zoals je deze in restaurants kunt bestellen, maar dan thuis. Een simpele klassieker met truffel, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.


Salade met eend en sinaasappel

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:33

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Deze salade met eend en sinaasappel heeft maar weinig ingrediënten maar zit boordevol smaken met het licht zoute van de gerookte eendenborst samen met de frisse sinaasappel en venkel.


Gegrilde tomaten

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:33

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Gegrilde tomaten zijn een bijgerecht zoals je die nog nooit hebt gegeten. Ook lekker als voorgerecht, eventueel met een beetje brood of salade.


Vijgen uit de oven

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:32

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een snel en makkelijk hapje, ideaal voor de herfst met twee herfst toppers: vijgen en walnoten. Deze vijgen uit de oven met honing en geitenkaas zullen een hit zijn tijdens een borrel of feestje.


Spoom

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:30

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een spoom is een heerlijk verfrissende cocktail die geserveerd wordt als tussengerecht van een meergangen menu, met als doel de smaakpupillen te neutraliseren.


Mini quiches met rode kool

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:29

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Deze mini quiches met rode kool zijn ontzettend leuk om te serveren tijdens een feestje of als voorafje/hapje tijdens de feestdagen.


Zalmcocktail

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:29

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een zalmcocktail is een leuk voorafje om te serveren tijdens de feestdagen. Zó klaar in minder dan 10 minuten tijd.


Garnalencocktail

Opgeslagen Opgeslagen op 18/12/2022 om 17:27

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze garnalencocktail is een heerlijk voorgerecht die je heel makkelijk zelf kunt maken. Nóg lekkerder met zelfgemaakte whiskey cocktailsaus.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.