Profielfoto van Henk Doorn

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Henk Doorn


Gerookte makreelsalade

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2022 om 10:54

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze gerookte makreelsalade lijkt enigszins op een Salade Niçoise maar dan met lekkere gerookte makreel. Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.


Aardappelsalade

Opgeslagen Opgeslagen op 14/01/2022 om 10:51

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een makkelijk aardappelsalade recept, gemaakt met o.a. kwark en mayonaise. Een simpel bijgerecht voor bij de barbecue of lunch.


Hasselback aardappelen

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:57

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

De Hasselback zoals die in Stockholm (Zweden) gegeten wordt. Je kunt er ook kaas en/of spek aan toevoegen. Recept voor 4 personen.


Pommes duchesse

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:56

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Pommes duchesse is een typisch Frans aardappelgerecht, recept voor 4 personen. Klaar in ongeveer 45 minuten, lekker voor bij een stuk vlees en salade.


Aardappelpuree met geroosterde knoflook

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:52

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Zachte en romige aardappelpuree met geroosterde knoflook, heerlijk bijgerecht met een twist voor de feestdagen. Lekker met vlees, vis of groenten.


Kangoeroe biefstuk

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:49

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Kangoeroe biefstuk is populair in Australië, we snappen helemaal waarom. Wat een heerlijk mals stukje vlees, het ruikt zelfs heerlijk! Het proberen waard!


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:45

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Kangoeroe biefstuk met stroopsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:38

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Kangoeroe? Ja echt, in Australië eten ze het volop en ik snap wel waarom. Héérlijk! Kangoeroe biefstuk met stroopsaus is heerlijk tijdens de kerstdagen.


Eend uit de slowcooker

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:37

Kooktijd 6 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Overheerlijke eend uit de slowcooker, extra lekker door de toevoeging van granaatappel en champignons. Zó mals dat de eend van het bot afvalt, mm!


Vijgen en ham hapjes

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:36

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Deze vijgen en ham hapjes zijn super makkelijk, te maken binnen 10 minuten en dat zonder te bakken of koken. Heerlijke zoete vijgen met zoute ham.


Zelf cranberrysaus maken

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:35

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (38)

Een heerlijke cranberrysaus is een tikkeltje zuur en zoet tegelijk. Door de mooie rode kleur een feestelijke saus voor de feestdagen zoals tijdens Kerst.


Garnalencocktail

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:34

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Deze garnalencocktail is een heerlijk voorgerecht die je heel makkelijk zelf kunt maken. Nóg lekkerder met zelfgemaakte whiskey cocktailsaus.


Affogato met chocoladesaus

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:33

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Vanille ijs dat wordt 'verdronken' in espresso, een klassiek en simpel Italiaans toetje. Affogato met chocoladesaus, een makkelijk dessert.


Zelf beurre blanc maken

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:32

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Zelf beurre blanc maken is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Een heerlijke witte wijnsaus met sjalotjes die perfect is bij vis. Een botersaus die fluweelzacht en romig is.


Zeebaars met gnocchi en beurre blanc

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2022 om 17:32

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een visgerecht dat een perfect hoofdgerecht is tijdens de feestdagen of diner. Deze gebakken zeebaars met gnocchi en beurre blanc is een top gerecht!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.