Opgeslagen op 01/03/2022 om 16:16
2 uur 40 minuten 4 personen (22)Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.
Opgeslagen op 01/03/2022 om 16:11
55 minuten 8 personen (29)Een klassieke tarte tatin, oftewel een omgekeerde appeltaart is te maken met maar een paar ingrediënten en klaar binnen een uur.
Opgeslagen op 01/03/2022 om 16:05
2 uur 40 minuten 4 personen (28)Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.
Opgeslagen op 01/03/2022 om 16:02
10 minuten 2 personen (41)Gambas al ajillo zijn gambas in knoflookolie. Deze lekkere grote garnalen zijn gebakken in echte keramische tapas schaaltjes.
Opgeslagen op 01/03/2022 om 15:55
1 uur 4 personen (47)Een populair Chinees gerecht is koe loe kai, ofwel gefrituurde kip met een deegjasje geserveerd met paprika en een zoetzure saus.
Opgeslagen op 31/01/2022 om 09:56
45 minuten 12 personen (35)Een Zuid-Afrikaanse melktert, ofwel een melktaart, is een makkelijke taart met een simpele bodem, een romige vulling en een vleugje kaneel.
Opgeslagen op 02/01/2022 om 13:49
30 minuten 2 personen (7)Niet iedereen is even dol op rauwe oesters, gaar ze daarom eens in de oven. Deze gegratineerde oesters met o.a. sjalot en witte wijn zijn het perfecte feestelijke voorgerecht of hapje.
Opgeslagen op 28/12/2021 om 12:57
30 minuten 2 personen (17)Een feestelijk en makkelijk voorgerecht om indruk te maken. Deze tonijntartaar met wasabi is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Lekker met de nootachtige smaak van rucola.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.