Profielfoto van Marijke B.

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Marijke B.


Hutspot

Opgeslagen Opgeslagen op 14/02/2022 om 15:10

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Echte Hollandse kost, wie is er niet dol op! Klassieke hutspot, heerlijk simpel met aardappels, wortels en uien. Binnen een half uur op tafel.


Zalm en venkel bonbon

Opgeslagen Opgeslagen op 25/12/2021 om 20:25

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Deze zalm en venkel bonbon is snel klaar en gemaakt met weinig ingrediënten. Een heerlijk voorgerecht tijdens de feestdagen. Eens iets anders dan een gewone venkelsalade.


Hazenpeper

Opgeslagen Opgeslagen op 25/12/2021 om 20:18

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Hele kalkoen bereiden in de oven

Opgeslagen Opgeslagen op 24/12/2021 om 21:52

Kooktijd 4 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Een hele kalkoen bereiden in de oven vult je huis enkele uren met een heerlijke geur. Deze kalkoen met een geweldige kruidenboter is het perfecte pronkstuk tijdens de feestdagen!


Zuurkoolstamppot ovenschotel

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 13:53

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Als het buiten koud is, is alles wat je nodig hebt een verwarmende maaltijd. Zuurkoolstamppot ovenschotel is perfect voor zulke dagen!


Plaattaart met blauwe kaas en walnoten

Opgeslagen Opgeslagen op 24/12/2021 om 21:56

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Een plaattaart met blauwe kaas en walnoten is klaar binnen een half uur. Heerlijke makkelijke lunch met 2 soorten kaas en sinaasappel.


Spaghettipompoen met kip

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 11:11

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Deze spaghettipompoen met kip is extra lekker met kaas, tomaat, courgette en meer. Een verrassende pompoensoort die zacht van smaak is.


Griekse Stifado

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 11:11

Kooktijd 4 uur 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (53)

Deze Griekse stifado is een heerlijke stoofpot met rundvlees, tomaat, sjalotjes en heel veel kruiden. Boordevol smaak en heerlijk met aardappels.


Bonenschotel met tomaat en ui

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 11:03

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Deze bonenschotel met tomaat en ui kun je maken met verschillende soorten bonen. Lekker met een kruidige worst en stokbrood.


Duvelkesvlees

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 10:48

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!


Risotto met champignons en mascarpone

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 10:48

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (73)

Een heerlijke romige risotto met champignons en mascarpone die makkelijk te maken is en extra smaakvol met spekjes en prei. Ook lekker als vegetarische variant zonder spekjes!


Boeuf bourguignon

Opgeslagen Opgeslagen op 14/10/2021 om 10:38

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (62)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!



Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.