Profielfoto van Gerriet Van vaassen

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Gerriet Van vaassen


Zuurkool gestoofd in donker bier

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:55

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Deze zuurkool gestoofd in donker bier is een typisch gerecht die je in de herfst en winter op tafel zet. Met aardappelen en worst, recept voor 4 personen.


Spruitjessoep

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:54

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Lekkere hartige spruitjessoep met gebakken spekjes en créme fraîche. Recept voor 4 personen, klaar in minder dan een half uur.


Geroosterde knoflooksoep met waterkers

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:54

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Een geroosterde knoflooksoep met waterkers met zachte, ovengebakken knoflook en stukjes spek is ideaal om op een hete zomerdag te eten.


Zeeuwse mosselen

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:54

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

In 15 minuten Zeeuwse mosselen op tafel zetten? Dat kan! Recept voor 2 personen, lekker met prei, witte wijn en wortel.


Hete bliksem

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:54

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Met een kleine variatie op een klassiek Nederlands gerecht krijgt deze hete bliksem een heerlijke bite. Klaar in 25 minuten, recept voor 8 personen.


Erwtensoep

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:54

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (26)

Heb je ooit met een varkenspoot erwtensoep gemaakt? De smaken die er vanaf komen zijn geweldig! Te serveren met heerlijk vers roggebrood.


Limburgs zoervleisj

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:54

Kooktijd 10 uur 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (41)

Hét recept voor heerlijk Limburgs zoervleisj, ofwel zuurvlees. Dit recept is geschikt voor de slowcooker, recept voor vier personen.


Gestoomde noordzeekrab

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:53

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (6)

Heerlijk geurig gerecht, deze mooie gestoomde noordzeekrab. Klaar in ongeveer een half uurtje, recept voor twee personen.


Andijvie stamppot

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:53

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Andijvie stamppot is ouderwets lekker met spek en rauwe andijvie. Precies zoals mijn oma dit altijd maakte, comfort food op zijn best. Klaar in 20 minuten.


Limburgse mosterdsoep met prei

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:53

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Limburgse mosterdsoep met prei is super snel klaar en heeft een volle romige smaak. Gemaakt met grove mosterd voor een perfecte textuur. Klaar in 20 min.


Ouderwetse gehakt en prei stoof

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:53

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze ouderwetse gehakt en prei stoof is super makkelijk en snel te maken. Perfect voor een koude dag, geserveerd met aardappelpuree.


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:52

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Bruine bonensoep

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:52

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Een heerlijke ouderwetse bruine bonensoep is een perfecte avondmaaltijd voor koude dagen. Klaar binnen 45 minuten. Serveer met brood.


Ouderwetse boerenkoolstamppot

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:52

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (35)

Ouderwetse boerenkoolstamppot staat bij velen regelmatig op tafel. Het is heerlijk met rookworst en een jus gemaakt van uien. Recept voor 6 personen.


Draadjesvlees à la oma

Opgeslagen Opgeslagen op 01/09/2021 om 23:52

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.