Profielfoto van Martina Roggeband

Mijn favorieten

Collectie aangemaakt door Martina Roggeband


Verse coquilles in bechamel saus

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:03

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Deze verse coquilles in bechamel saus zijn zo zacht als boter. Met Zwitserse gruyère kaas en paneermeel. Recept voor 2 personen.


Kip met 40 tenen knoflook

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:02

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Kip met 40 tenen knoflook is heerlijk sappig en zacht van smaak. Heerlijk Frans recept waar je vrijwel geen voorbereiding voor nodig hebt!


Tartiflette

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:02

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (8)

Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.


Broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:01

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.


Camarenga bief stoofschotel

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:01

Kooktijd 3 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (60)

Herfst is perfect voor alle soorten stoofpotten. Deze Camarenga bief stoofschotel is een recept van mijn moeder, met een vleugje sinaasappel.


Choucroute garnie - gegarneerde zuurkool

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:01

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Choucroute garnie is een Frans eenpansgerecht met zuurkool, varkensvlees en witte wijn. Geserveerd met mosterd en klaar in minder dan een uur.


Spruitjespuree

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 22:00

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Spruitjespuree op Franse wijze, op smaak gebracht met nootmuskaat en natuurlijk boter. Een heerlijk en simpel bijgerecht dat zacht van smaak is.


Gestoofde schouderkarbonade

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 21:59

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (59)

Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.


Daube de boeuf à la Provençale

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 21:58

Kooktijd 4 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (47)

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.


Boeuf bourguignon

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 21:58

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Aardappelgratin met ui

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 21:58

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Een aardappelgratin met ui is het perfecte bijgerecht bij elk soort vlees of vis. Deze versie is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke versie. Klaar binnen 45 minuten.


Poire Belle-Hélène

Opgeslagen Opgeslagen op 16/12/2020 om 21:55

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Poire Belle-Hélène is een klassiek Frans dessert. Peren met warme chocoladesaus, slagroom en amandelschaafsel is een favoriet bij velen.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.