Opgeslagen op 02/02/2022 om 14:03
Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 14:02
Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 14:01
Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 14:01
Met een marinade van sojasaus, rode peper en honing heeft deze varkenshaas saté ontzettend veel smaak. Extra lekker met satésaus.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:49
Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Duurt even, maar dan heb je wat!
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:48
Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:39
Zelf Indonesische Rendang maken is makkelijker dan je denkt. Een heerlijke runderstoof met limoen, kokos en véél smaakmakers. Serveer met rijst.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:38
Je hebt ze vast wel eens gezien bij de toko, lemper ajam. Oftewel kleefrijst gevuld met kruidige kip. Het duurt even, maar dan heb je ook echt iets! Mm!
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:37
Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:37
Een Indonesische runderstoof die je hele huis vult met overheerlijke geuren. Deze daging smoor is een echte klassieker, het lekkerste met rijst en een simpele salade.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:35
Ajam pedis, oftewel Indonesische hete kip is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Een heerlijke saus van tomaat, citroengras, knoflook en meer.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:22
Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:22
Deze frisse en licht pittige komkommersalade, ofwel acar ketimun (ketimoen), is een heerlijk bijgerecht bij kruidige stoofpotjes of als atjar bij een rijsttafel.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:21
Telor Kuning, ofwel eieren in een kruidige kokossaus, zijn een perfect bijgerecht bij de rijsttafel. Een Indonesische klassieker met ontzettend veel smaak.
Opgeslagen op 02/02/2022 om 13:21
Ajam betawi, ofwel krokante kip in een zoete ketjapsaus, is een heerlijke en makkelijke doordeweeks maaltijd. Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.