Profielfoto van Lau Oosthoek

Hoofdgerecht

Collectie aangemaakt door Lau Oosthoek


Mexicaanse salade met kip

Opgeslagen Opgeslagen op 11/04/2021 om 11:45

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Om je vingers bij af te likken, zó lekker is deze makkelijke Mexicaanse salade met kip. Met veel verse ingrediënten en Mexicaanse kruiden.


Kip cashew

Opgeslagen Opgeslagen op 12/02/2021 om 15:32

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (61)

Deze Thaise kip cashew is een ontzettend lekker en makkelijk wokgerecht. Malse kip met groenten, een heerlijke saus en gebakken cashewnoten.


Babi Pongteh

Opgeslagen Opgeslagen op 12/02/2021 om 15:08

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Babi Pongteh (babi pong tay) komt uit de Peranakaanse keuken, een keuken die o.a. Chinese en Maleisische invloeden combineert. Mals varkensvlees met shiitake en een heerlijke saus.


Biefstuk met ras el hanoutsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 26/01/2021 om 18:32

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een heerlijke combinatie van biefstuk met ras el hanoutsaus. Met spaghetti, pastinaak en boerenkool. Recept voor 2 personen.


Grieks stoofvlees

Opgeslagen Opgeslagen op 26/01/2021 om 18:31

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (42)

Dit Grieks stoofvlees is extra lekker en fris met tzatziki, olijven en feta. Dat maakt dit stoofvlees uit de slowcooker of braadpan het hele jaar ideaal.


Stoofvlees met appelstroop en champignons

Opgeslagen Opgeslagen op 23/01/2021 om 09:46

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (29)

Heerlijk simpel stoofvlees met appelstroop en champignons met gekookte aardappelen en rode kool. Een AVG-tje, maar dan net even anders.


Gestoofde schouderkarbonade

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:15

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (58)

Deze ouderwetse gestoofde schouderkarbonade is een klassiek Frans recept met rode wijn en kruiden. Het vlees wordt er ontzettend mals en zacht van.


Varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:13

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een varkenshaas met pesto en schwarzwalder schinken is een heerlijk mals stukje vlees. De rooksmaak van de ham en een vleugje pesto maken dit nóg lekkerder.


Cannelloni met gehakt

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:11

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (39)

Cannelloni met gehakt, bechamelsaus en kaas is een klassiek Italiaans gerecht. Deze gevulde pasta is bij iedereen geliefd door de volle smaken.


Indiase butter chicken - Murgh makhani

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:08

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Makhani kip, oftewel een boterzacht Indiaas gerecht met veel kruiden en malse kip. Deze wordt extra mals door de marinade met yoghurt en citroen.


Beef Wellington

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:07

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een pronkstuk op de kersttafel, of tijdens een diner. Een Beef Wellington is gemaakt met mals rundvlees, paddenstoelen en een krokante korst. Mmm!


Boeuf bourguignon

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:06

Kooktijd 4 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (70)

Een echte klassieker uit de Franse keuken: boeuf bourguignon. Een rundvlees stoofpot met rode wijn, champignons, spekjes en meer. Heerlijk kruidig!


Bavette met mosterdsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:03

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Maak eens een bavette met mosterdsaus tijdens je volgende etentje. Een stuk rundvlees dat relatief onbekend is, maar oh zo lekker! Geserveerd met een romige mosterdsaus.


Honing-mosterd kip

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:02

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 3 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (102)

Een simpele kipfilet, maar dan net even lekkerder! Deze honing-mosterd kip is klaar binnen een half uur en met maar een paar ingrediënten perfect voor doordeweeks.


Balsamico-honing kip

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 18:01

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Heerlijk balsamico-honing kip, gebakken in de oven tot perfectie. Met een krokant vel en malse kip, om van te smullen! Klaar binnen een half uur.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.