Profielfoto van Lau Oosthoek

Voorgerecht

Collectie aangemaakt door Lau Oosthoek

Omschrijving: Zalm met Venkel


Beef tataki

Opgeslagen Opgeslagen op 28/06/2022 om 15:54

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Een heerlijke beef tataki is een biefstuk op Japanse wijze. Heerlijk mals en sappig vlees op een knapperige salade, het perfecte voorgerecht. Met smaken die precies in balans zijn.


Torentje met spinazie en gepocheerd ei

Opgeslagen Opgeslagen op 26/12/2021 om 17:47

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Dit torentje met spinazie en gepocheerd ei is een feestelijk vegetarisch voorgerecht. De perfecte start van je kerstmenu, met een makkelijke romige dressing.


Kiprollade met champignons

Opgeslagen Opgeslagen op 26/12/2021 om 17:45

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (18)

Deze kiprollade met champignons is gemaakt met kipfilet en daarom extra makkelijk om te maken. Heerlijk met nootjes en rode wijnsaus, perfect voor de feestdagen.


Stoofperen in rode wijn en gember

Opgeslagen Opgeslagen op 20/10/2021 om 17:52

Kooktijd 3 uur 20 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Het fijne van de herfst is het seizoensfruit zoals appels en peren. Dit betekent ook stoofperen maken in rode wijn en gember en eventueel kaneel.


Witlof met brie uit de oven

Opgeslagen Opgeslagen op 27/09/2021 om 13:50

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (33)

Witlof is een heerlijke groente en een perfect bijgerecht. Een tikkeltje zoet door deze eerst te karameliseren voor een heerlijke witlof met brie uit de oven.


Eggs benedict

Opgeslagen Opgeslagen op 14/05/2021 om 20:40

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Klassieke eggs benedict zijn makkelijker te maken dan je zult denken. Heerlijk als uitgebreid ontbijt of lunch in het weekend, of serveer ze met Pasen.


Groene asperges in bladerdeeg

Opgeslagen Opgeslagen op 24/04/2021 om 18:32

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Groene asperges in bladerdeeg zien er leuk uit, zijn super lekker en daardoor het perfecte lente hapje. Een perfecte combinatie van romig, krokant en hartig.


Vol-au-vent met witte asperges

Opgeslagen Opgeslagen op 24/04/2021 om 18:31

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Heerlijke gevulde vol-au-vent met witte asperges, lekker als lunch of voorafje. Deze pasteitjes zijn perfect voor de lente terwijl de asperges in het seizoen zijn.


Amuse van polenta en zoete aardappel

Opgeslagen Opgeslagen op 13/01/2021 om 17:54

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (7)

Bij het kerstdiner is een klein hapje vooraf, tijdens het aperitief, zeer aangenaam. Deze amuse van polenta en zoete aardappel is heerlijk én vegetarisch!


Scampi in gespiraliseerde aardappel

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 15:25

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Leuk om uit te delen tijdens feestjes: scampi in gespiraliseerde aardappel. Gebakken in de oven, klaar in 25 minuten. Recept voor 6 personen.


Kippenlever paté

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 15:20

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Geweldig recept om eens een keer je eigen kippenlever paté te maken. Recept voor 8 personen, klaar in twee en een half uur.


Roergebakken witte asperge salade

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 15:19

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Maak een keer wat anders dan de standaard gekookte asperges. Deze heerlijke roergebakken witte asperge salade is fris, hartig en zoet tegelijk, perfect voor de lente.


Filodeegpakketjes met peer en blauwe kaas

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 15:15

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Super makkelijke filodeegpakketjes met peer en blauwe kaas. Extra lekker door de nootmuskaat. Peer en nootmuskaat? Ja echt, probeer het eens!


Vitello tonnato

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 15:13

Kooktijd 2 uur 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Een vitello tonnato kent nagenoeg iedereen wel, maar heb je het ooit zelf gemaakt? Gaar het kalfsvlees langzaam in de oven voor een enorme smaakbom!


Kaki en geitenkaas amuse

Opgeslagen Opgeslagen op 11/01/2021 om 15:11

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Ervaar de heerlijke combi van fruit en kaas in deze kaki en geitenkaas amuse. Snel klaar om genoeg tijd over te hebben om van oudejaarsavond te genieten



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.