Profielfoto van Anita Verhees-robroek

Sauzen, dips, dressings

Collectie aangemaakt door Anita Verhees-robroek


Zelf tonijnsalade maken

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 22:46

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze klassieke tonijnsalade is heerlijk voor op brood, toast of bij een barbecue. Klaar in maar 15 minuten, recept voor 4 personen.


Groene olijventapenade

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 21:31

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (5)

Smeer wat van deze zelfgemaakte groene olijventapenade op een toastje en stukje brood en sta versteld van de smaken en hoe simpel dit zelf te maken is!


Kruidige en makkelijke sladressing

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 20:15

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Een kruidige en makkelijke sladressing die te combineren is bij elk soort salade. Het is een basis vinaigrette, maar dan boordevol verse kruiden.


Zelf tzatziki maken

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:24

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 10 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (34)

Heerlijk en simpel recept voor Griekse tzatziki. Lekker om bij rundvlees, varkensvlees en lamsvlees te serveren. Recept voor 10 personen.


Zelf satésaus maken

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:24

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Satésaus of ook wel pindasaus genoemd is een hele makkelijke saus die je in 10 minuten klaar kunt maken. Met maar 5 ingrediënten maak je zelf de lekkerste pindasaus.


Stroganoffsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:24

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Naar Russisch recept, deze stroganoffsaus is gemaakt met wodka en is heerlijk op bijvoorbeeld een schnitzel of bij de aardappelen!


Zelf pesto maken

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:23

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Met maar een handjevol ingrediënten kun je makkelijk zelf pesto maken en deze heeft zó ontzettend veel smaak. Deze saus wordt ook wel pesto genovese genoemd.


Hummus

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:23

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Lekker en eenvoudige hummus die je snel zelf kunt maken. Klaar in minder dan 20 minuten, lekker met brood, wortel en selderijstengels.


Groene tahini saladedressing

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:23

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (4)

Een groene tahini saladedressing is snel te maken en kun je tot 6 dagen lang in de koelkast bewaren. Klaar in 10 minuten tijd.


Huisgemaakt honing-mosterdsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:22

Kooktijd 5 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (21)

Zonder veel voorbereiding heb je zó een huisgemaakt honing-mosterdsaus gemaakt. Perfect voor broodjes met vlees, of zelfs als sladressing!


Aïoli dipsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:22

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zelf aïoli dipsaus maken is veel goedkoper, leuker en lekkerder! Geweldig voor bij tapas, feestjes en bij veel hoofdgerechten. Klaar in 10 minuten.


Zalmspread

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:21

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Maak je eigen zalmspread met dit makkelijke recept. Een zalmspread gemaakt van wilde zalm, mayonaise en kappertjes. Recept voor 4 personen.


Zelfgemaakte piccalilly

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:21

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 20 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Je kunt zelfgemaakte piccalilly een jaar lang bewaren! Heerlijk met de meeste witvis of stinkende kazen. Recept voor een grote pan piccalilly.


Zelfgemaakte hoisinsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:20

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.


Romige witte wijnsaus met dille

Opgeslagen Opgeslagen op 15/12/2020 om 17:20

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Veelzijdige romige witte wijnsaus met dille die je kunt gebruiken in of bij veel verschillende gerechten. Lekker met bijvoorbeeld vis en/of pasta.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.