Profielfoto van Jac J.

Vlees

Collectie aangemaakt door Jac J.


Pot au feu

Opgeslagen Opgeslagen op 30/09/2022 om 17:26

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een pot au feu betekent letterlijk pan op het vuur. Deze Franse klassieker is een heerlijke soep gemaakt met onder andere geurige bouillon, stoofvlees en groenten.


Entrecôte in rode wijnsaus

Opgeslagen Opgeslagen op 30/09/2022 om 16:47

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Heerlijk doordeweeks gerecht, een entrecôte in rode wijnsaus is klaar in maar 25 minuten. Recept voor twee personen. Lekker met aardappelen of pasta.


Jachtschotel

Opgeslagen Opgeslagen op 31/03/2022 om 18:40

Kooktijd 2 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (20)

Een heerlijke ouderwetse jachtschotel met stoofvlees, aardappelpuree en appels. Een ouderwets gerecht met mals vlees en veel smaak, perfect voor de winter.


Zuurkoolschotel met rookworst

Opgeslagen Opgeslagen op 31/03/2022 om 18:39

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Een heerlijk romige en kruidige zuurkoolschotel met rookworst is een ideale winter maaltijd voor een koude dag. Ook lekker zonder rookworst voor een vegetarische versie!


Daube de boeuf à la Provençale

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:15

Kooktijd 4 uur 45 minuten Aantal personen 8 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (27)

Dit Franse gerecht is een overheerlijke stoofpot met rundvlees, champignons en meer. Daube de boeuf à la Provençale is een echte klassieker.


Draadjesvlees à la oma

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:14

Kooktijd 1 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (14)

Dit overheerlijke recept voor draadjesvlees komt van mijn oma. Ik eet het nog regelmatig bij mijn vader, want is het zo'n ouderwets lekker stukje vlees!


Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:13

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (44)

Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.


Stoofpot met rundvlees en venkel

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:11

Kooktijd 5 uur 30 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (11)

Een stoofpot met rundvlees en venkel is gemaakt in de slowcooker, maar kan ook in een braadpan. De aardappels kunnen eventueel ook los erbij geserveerd worden. Door de venkel is deze stoofpot niet te zwaar van smaak.


23 x stoofvlees

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:08

Geplaatst 10-02-2022 Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (16)

Van alle soorten stoofpotjes is stoofvlees veruit het populairste, daarom een overzicht van al mijn stoofvlees recepten.


Daging Roedjak

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:07

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (46)

Daging Roedjak is heerlijk stoofvlees dat mals wordt door het stoven in kokosmelk. Een tikkeltje pittig en extra lekker met een kruidige zelfgemaakte boemboe.


Ajam Betawi

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:06

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (71)

Ajam betawi, ofwel krokante kip in een zoete ketjapsaus, is een heerlijke en makkelijke doordeweeks maaltijd. Ook lekker als onderdeel van een rijsttafel.


Indonesische Rendang

Opgeslagen Opgeslagen op 10/02/2022 om 18:05

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Zelf Indonesische Rendang maken is makkelijker dan je denkt. Een heerlijke runderstoof met limoen, kokos en véél smaakmakers. Serveer met rijst.


Ossenhaaspuntjes

Opgeslagen Opgeslagen op 04/02/2022 om 16:45

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (24)

Deze heerlijke ossenhaaspuntjes zijn geïnspireerd door restaurant 't Zusje. Met een heerlijke en makkelijke soja-sesam saus en het meest malse vlees van de koe.


Gestoofde sukadelappen

Opgeslagen Opgeslagen op 20/10/2021 om 13:49

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (61)

Deze gestoofde sukadelappen zijn heerlijk ouderwets, ze vallen uit elkaar zo mals zijn deze runderlapjes in een smakelijke saus van o.a. rode wijn en ui.


Ossobuco

Opgeslagen Opgeslagen op 03/09/2021 om 17:20

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (23)

Ossobuco is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een klassiek vleesgerecht met kalfsschenkels in een heerlijke smaakvolle tomatensaus.



Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.