Profielfoto van Jac Joosten

Wild

Collectie aangemaakt door Jac Joosten


Gebraden eendenfilet met romige kool

Opgeslagen Opgeslagen op 12/04/2022 om 14:23

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Gebraden eendenfilet met romige kool uit de pan is een leuke uitdaging om te bereiden, en een genot om te mogen eten! Klaar in een half uur tijd.


Confit de canard

Opgeslagen Opgeslagen op 12/04/2022 om 14:19

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (9)

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze gekonfijte eendenbout is klaar binnen 2,5 uur en wordt bereid in de oven.


Hazenpeper

Opgeslagen Opgeslagen op 22/12/2021 om 16:10

Kooktijd 2 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (28)

Een klassieke hazenpeper zoals ik dit heb geleerd van mijn leraar op de koksopleiding die ook jager was. Heerlijk met champignons, spekjes en meer.


Konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker

Opgeslagen Opgeslagen op 18/02/2021 om 12:39

Kooktijd 6 uur 45 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Dit gerecht zit boordevol smaak door de knoflook en spekjes. Super malse konijn met witte wijn en champignons uit de slowcooker, een feestelijk gerecht!


Knien in t zoer - Konijn op Limburgse wijze

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 17:01

Kooktijd 15 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (255)

Tijdens de kerst stond knien in t zoer vroeger altijd op tafel bij mijn opa en oma. Een ouderwets overheerlijk Limburgs konijn in het zuur recept.


Hertenbiefstuk met roseval aardappel en pompoen

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 16:55

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (13)

Hertenbiefstuk met roseval aardappelen met pompoenstukjes en puree is perfect als kerstgerecht. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.


Stoofpot van wild zwijn

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 16:55

Kooktijd 3 uur 35 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (91)

Fantastisch recept voor stoofpot van wild zwijn. Tijdens het bereiden van dit heerlijke stoofpotje ruikt je huis heerlijk naar het garende vlees!


Hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 16:53

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Een hertenbiefstuk met geroosterde bloemkoolpuree en zoete aardappelfrietjes voor 2 personen geserveerd met een heerlijke saus van wild fond.


Konijn met sinaasappel uit de slowcooker

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 16:52

Kooktijd 6 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (40)

Konijn met sinaasappel uit de slowcooker is een feestelijk vleesgerecht met champignons, erwtjes en meer. Extra lekker met aardappels.


Konijn met dadels en bier

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 16:51

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (22)

Konijn met dadels en bier is een heerlijk mals hoofdgerecht. Een tikje zuur en een tikje zoet, precies goed gecombineerd!


Reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim

Opgeslagen Opgeslagen op 16/11/2020 om 16:51

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (10)

Serveer eens een warm tussengerecht met kerst, reebiefstuk met verse vijgen en kaneelschuim is hier een heerlijk voorbeeld van.



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.