Ohmydish.nl


Zwarte mosterd

Zwarte mosterd kennen we het beste als mosterdzaadjes, deze zijn er ook in het geel.

Zwarte mosterd

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Brassica nigra
  • Familienaam:¬†Kruisbloemenfamilie (Crucifereae)
  • Overige namen:¬†Bruine mosterd, semp
  • Oorsprong:¬†Waarschijnlijk Groot Brittanni√ę en het Middellandse Zeegebied.
  • Vindplaats:¬†In Nederland in het wild langs dijken en wegen, in ruigten en op akkers, en gekweekt.
  • Kweek:¬†In april zaaien op een zonnige plek in goede grond. Vooral de iets kleinere Brassica hirta is als commercieel product zeer gewild; het mechanisch oogsten ervan is minder moeilijk, maar het zaad is lichter en minder scherp.
  • Verduurzamen:¬†Het zaad oogsten vlak voordat de peulen openspringen en de peulen laten drogen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Gebruik het jonge groene als tuinkers
Zwarte mosterd Zwarte mosterd


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zwarte-mosterd


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is pocheren?
Volgend blog →
Kleine pimpernel

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.