Ohmydish.nl


Zwarte mosterd

Zwarte mosterd kennen we het beste als mosterdzaadjes, deze zijn er ook in het geel.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam: Brassica nigra
  • Familienaam: Kruisbloemenfamilie (Crucifereae)
  • Overige namen: Bruine mosterd, semp
  • Oorsprong: Waarschijnlijk Groot Brittannië en het Middellandse Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland in het wild langs dijken en wegen, in ruigten en op akkers, en gekweekt.
  • Kweek: In april zaaien op een zonnige plek in goede grond. Vooral de iets kleinere Brassica hirta is als commercieel product zeer gewild; het mechanisch oogsten ervan is minder moeilijk, maar het zaad is lichter en minder scherp.
  • Verduurzamen: Het zaad oogsten vlak voordat de peulen openspringen en de peulen laten drogen.
  • Toepassing spijs en drank: Gebruik het jonge groene als tuinkers
Zwarte mosterd Zwarte mosterd


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zwarte-mosterd


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is pocheren?
Volgend blog →
Kleine pimpernel

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!