Ohmydish.nl


Zwarte mosterd

Zwarte mosterd kennen we het beste als mosterdzaadjes, deze zijn er ook in het geel.

Zwarte mosterd

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Brassica nigra
  • Familienaam: Kruisbloemenfamilie (Crucifereae)
  • Overige namen: Bruine mosterd, semp
  • Oorsprong: Waarschijnlijk Groot Brittannië en het Middellandse Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland in het wild langs dijken en wegen, in ruigten en op akkers, en gekweekt.
  • Kweek: In april zaaien op een zonnige plek in goede grond. Vooral de iets kleinere Brassica hirta is als commercieel product zeer gewild; het mechanisch oogsten ervan is minder moeilijk, maar het zaad is lichter en minder scherp.
  • Verduurzamen: Het zaad oogsten vlak voordat de peulen openspringen en de peulen laten drogen.
  • Toepassing spijs en drank: Gebruik het jonge groene als tuinkers
Zwarte mosterd Zwarte mosterd


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zwarte-mosterd


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is pocheren?
Volgend blog →
Kleine pimpernel

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.