Zwarte mosterd

Zwarte mosterd kennen we het beste als mosterdzaadjes, deze zijn er ook in het geel.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Brassica nigra
  • Familienaam: Kruisbloemenfamilie (Crucifereae)
  • Overige namen: Bruine mosterd, semp
  • Oorsprong: Waarschijnlijk Groot Brittannië en het Middellandse Zeegebied.
  • Vindplaats: In Nederland in het wild langs dijken en wegen, in ruigten en op akkers, en gekweekt.
  • Kweek: In april zaaien op een zonnige plek in goede grond. Vooral de iets kleinere Brassica hirta is als commercieel product zeer gewild; het mechanisch oogsten ervan is minder moeilijk, maar het zaad is lichter en minder scherp.
  • Verduurzamen: Het zaad oogsten vlak voordat de peulen openspringen en de peulen laten drogen.
  • Toepassing spijs en drank: Gebruik het jonge groene als tuinkers
Zwarte mosterd Zwarte mosterd


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zwarte-mosterd


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is pocheren?

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.