Zevenblad

Zevenblad kan net zoals andere bladgroente worden gekookt of gebakken.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Aegopodium podagraria
  • Familienaam: Schermbloemenfamilie (Umbellifereae)
  • Overige namen: Drieblad, geitepoot, hanepoot, wilde vlier.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Ground-elder
    • Frans: Herbe-aux-goutteux
    • Duits: Geissduss
    • Italiaans: Podagraria
  • Vindplaats: In Nederland langs wegen, op ruigten en op puinhopen; in de schaduw.
  • Kweek: Door zaad of via de wortels.
  • Verduurzamen: Rooi de wortels van zevenblad in september en droog de bladjes laat in het voorjaar.
  • Toepassing spijs en drank: Zevenblad kan gekookt worden als bladspinazie, gemengd met een andere, minder sterk smakende bladgroente.
Zevenblad Zevenblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zevenblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Duivelsdrek

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.