Ohmydish.nl


Zevenblad

Zevenblad kan net zoals andere bladgroente worden gekookt of gebakken.

Zevenblad

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Aegopodium podagraria
  • Familienaam: Schermbloemenfamilie (Umbellifereae)
  • Overige namen: Drieblad, geitepoot, hanepoot, wilde vlier.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Ground-elder
    • Frans: Herbe-aux-goutteux
    • Duits: Geissduss
    • Italiaans: Podagraria
  • Vindplaats: In Nederland langs wegen, op ruigten en op puinhopen; in de schaduw.
  • Kweek: Door zaad of via de wortels.
  • Verduurzamen: Rooi de wortels van zevenblad in september en droog de bladjes laat in het voorjaar.
  • Toepassing spijs en drank: Zevenblad kan gekookt worden als bladspinazie, gemengd met een andere, minder sterk smakende bladgroente.
Zevenblad Zevenblad


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zevenblad


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Duivelsdrek
Volgend blog →
Balsemwormkruid

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.