Ouderwets recept om je eigen zuurkool te maken in een keramische zuurkoolpot. Fermenteer kool in 6 weken tijd tot heerlijke zuurkool!
Blog printen Bekijk reacties (2)
Maak de zuurkoolpot voor gebruik goed schoon en voeg een laag zout toe. Voeg dan kool, zout, peper, kool, zout, peper enzovoorts toe totdat alle kool opgebruikt is. Kneus de kool door middel van je vuist of met behulp van een lang, zwaar object. Voeg het resterende zout toe en giet de azijn over de kool heen. Er mag voor je gevoel teveel zout in zitten, dit helpt enorm in het fermentatieproces.
Voeg de grote koolbladeren toe bovenop de gekneusde kool, daarna de 2 zware stenen. De kool moet een beetje onder water/azijn liggen. Is dit niet het geval? Voeg dan water toe totdat de kool nét onder water staat. Plaats de deksel op de zuurkoolpot en maak een waterslot. Dit is erg belangrijk omdat het gas wel kan ontsnappen, maar er geen bacteriën van buitenaf in de zuurkool kunnen komen.
Zelf zuurkool maken
Tip: je kunt de zuurkool tot een jaar lang bewaren, zolang het waterslot actief is. Geniet ervan!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-zuurkool-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.