Zelf stamppot kruiden maken is makkelijk, snel en maakt je stamppot extra smaakvol. Met o.a. selderijzaad en laurier.
Een kruidenmix voor stamppot maakt je stamppot heerlijk kruidig en vol van smaak. Je kunt zelf bepalen hoeveel kruiden je toe gaat voegen aan je stamppot, zo is deze precies naar jouw smaak.
Het is niet nodig om pakjes en zakjes te gebruiken om je eten extra smaakvol te maken, deze zitten vaak vol met conserveringsmiddelen en teveel zout. Stel je eigen kruidenmix samen, puur kruiden en geen toevoegingen.
Verwijder de harde nerf van het laurierblad en gebruik een koffiemolen of vijzel om het laurierblad fijn te malen.
Meng knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, komijnzaad, zwarte peper, kurkuma, selderijzaad, gedroogde peterselie en het fijngemalen laurierblad in een kleine kom.
De hoeveelheid kruiden is genoeg voor 1,5e kg stamppot, zoals boerenkoolstamppot of andijviestamppot. Afhankelijk hoe kruidig je de stamppot wilt maken.
Je kunt de kruidenmix tot wel een jaar bewaren in een goed afgesloten potje. Eet smakelijk!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-stamppot-kruiden-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.