Zelf sambal maken is niet alleen super lekker, maar ook nog eens makkelijker dan je denkt. Je kunt het naar eigen smaak maken, hoe pittig wil jij je sambal?
Blog printen Bekijk reacties (1)
Verwarm een scheut olie in een bakpan op middelhoog vuur. Snijd de gember grof en voeg deze toe aan de warme olie en laat dit enkele minuten zachtjes warm worden. Op deze manier zal de olie de smaak van gember volledig opnemen. Verwijder de gember en voeg de peper, knoflook en ui puree toe aan de pan. Laat het enkele minuten zachtjes bakken en voeg dan zout, suiker en azijn toe.
Na enkele minuten is de sambal klaar, schep deze zo warm mogelijk in de pot en plaats de deksel op de pot. De sambal is in een schone pot minimaal een maand houdbaar. Geniet ervan!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-sambal-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.