Zelf pumpkin spice mix maken

Een simpele kruidenmix die je huis vult met heerlijke herfst geuren van kaneel en kruidnagel. Combineert perfect met pompoen en zoete aardappel.

Wat vind jij van dit blog?
7 stemmen

Je kent pumpkin spice misschien wel van de Starbucks, waar hun bekende ‘pumpkin spice latte’ zijn heerlijke smaak aan heeft te danken. Een simpele kruidenmix die je huis vult met heerlijke herfst geuren van kaneel en kruidnagel.

Ik ben er dol op, op kaneel en ander soort zwaardere specerijen. Het laat me aan de herfst denken, aangezien het vaak gecombineerd wordt met pompoen. Deze specerijen laten me ook aan Sinterklaas denken, aangezien er in speculaaskruiden vergelijkbare kruiden zitten.

Ingrediënten pumpkin spice

  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen piment
  • halve theelepel gemalen kruidnagel
Zelf pumpkin spice mix maken ingredienten
Zelf pumpkin spice mix maken ingredienten

Je kunt al deze specerijen al gemalen kopen, dan hoef je ze enkel met elkaar te mengen.

Zelf pumpkin spice mix maken
Zelf pumpkin spice mix maken

Als je een kruid, zoals bijvoorbeeld piment en/of kruidnagel in hele vorm hebt gekocht dien je deze eerst te vermalen. Dat kun je doen met een vijzel of bijvoorbeeld met een koffiemolentje. 

Deze ‘pumpkin pie spice mix’ kun je in een goed afgesloten potje ontzettend lang bewaren, zodat jij altijd een heerlijke kruidenmix bij de hand hebt.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-pumpkin-spice-mix-maken


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.