In de Koreaanse keuken wordt er veel gebruik gemaakt van kimchi. Dit is gefermenteerde kool met kruiden en groenten, leer hoe je zelf kimchi maakt!
Voeg de rode peper, gember en de gepelde knoflook toe aan de blender en pureer tot een gladde massa. Snijd de 2 Chinese kolen in kleine stukken. In Korea worden de kolen een dag lang in de volle zon gelegd om de bladeren slap te maken, maar het gaat ook prima door er met je handen flink in te knijpen na het snijden. Maak de gesneden kool dus grotendeels beurs, dit is nodig om alle kool in de zuurkoolpot te proppen.
Voeg de helft van de gesneden Chinese kool toe aan de zuurkoolpot, dan het rode peper en knoflook mengsel, 3 flinke eetlepels zout, 1 eetlepel suiker, radijsjes, lenteui en de andere helft van de Chinese kool. Probeer de kool zo compact mogelijk in de zuurkoolpot te proppen, hoe gekneusder de kool wordt hoe beter. Gebruik tussentijds je vuist om de kool letterlijk in de pot te slaan (dit werkt echt!). Pas wel op dat je de bovenrand van de zuurkoolpot niet raakt.
Zelf kimchi maken
Je kunt de kimchi nog langer in de zuurkoolpot laten zitten als je dat wilt, maar na een week is hij het lekkerst! Serveer de kimchi bij wokgerechten of in bijvoorbeeld een noedelsoep. Geniet ervan!
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-kimchi-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.