Het is weer bijna herfst! Tijd voor een seizoen vol geweldige gerechten, zoals deze champignonbouillon. Basis voor soepen, sauzen en stoofpotten.
Blog printen Bekijk reacties (0)
Herfst komt er weer aan! Denk je aan de herfst, dan denk je aan een seizoen gevuld met geweldig eten en drinken. Maak een grote pan met een geweldig ruikende champignonbouillon om te bewaren in de vriezer. Champignonbouillon is een fijne basis voor veel soepen, stoofpotten, risotto, ragout, sauzen en veel meer.
Gebruik een vergiet om de groenten in 1 keer te wassen, sla hiervoor wel de champignons over. Champignons zul je nooit met water schoon moeten maken, de champignons nemen namelijk snel water op en verliezen daardoor veel smaak. Snijd de groenten grof, de wortel en ui hoef je niet te pellen.
Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie of boter in een grote pan en voeg dan de groenten toe. Roer niet teveel, laat op middel-hoog vuur garen totdat de champignons geslonken zijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg dan de tijm, peterselie, peperkorrels en laurierblaadjes toe en giet er 3 liter water overheen. Breng aan de kook en zet het vuur dan weer lager, plaats de deksel op de pan en laat anderhalf uur lang rustig pruttelen.
Zelf champignonbouillon maken
Plaats een fijne zeef op een tweede pan. Leg een schone kaasdoek of keukendoek in de zeef en giet de champignonbouillon af. Je hebt nu een krachtige en smaakvolle champignonbouillon die je als basis voor veel recepten kunt gebruiken. Maak bijvoorbeeld een heerlijke herfst stoofpot.
Laat de champignonbouillon helemaal afkoelen en voeg toe aan een luchtdichte bak. Je kunt de bouillon tot een jaar lang bewaren in de vriezer.
Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/zelf-champignonbouillon-maken
Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.