Ohmydish.nl


Veldzuring

Veldzuring lijkt op postelein, van beide zijn de bladeren eetbaar.

Veldzuring

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Rumex acetosa
  • Familienaam:¬†Duizendknoopfamilie (Polygonaceae)
  • Overige namen:¬†Zuurling, zuurkel.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Sorrel
    • Frans:¬†Oseille
    • Duits: Sauerampfer, Sauerklee
    • Italiaans:¬†Acetosa
    • Spaans:¬†Acedera
  • Oorsprong:¬†Egypte en het Middellandse Zeegebied.
  • Vindplaats:¬†Veel voorkomend onkruid in gematigde gebieden in Europa, Azi√ę en Noord-Amerika.
  • Kweek:¬† Begin april zaaien in sterk bemeste grond in de schaduw. Scheuren verdient de voorkeur, omdat de plant dan niet zo snel in het zand schiet. Knip de bloeistengels weg.
  • Verduurzamen:¬†Afhankelijk van de soort de verse bladeren gebruiken of (en) de gedroogde wortel.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Van de veldzuring zijn de bladeren eetbaar. Daarnaast is er in Frankrijk de rondbladige Rumex scutatus of oseille, een vrij populaire groente. Ook is er de Rumex patienta, de Engelse winterspinazie, waarvan de kleine rond-ovale bladeren ook eetbaar zijn. Combineer de zuringgroente (die op postelein lijkt) altijd met een melkspijs om het oxaalzuur te binden. Niet eten als u aanleg tot steenvorming hebt.
Veldzuring Veldzuring


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/veldzuring


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Vanille
Volgend blog →
Wat is een aspergepan?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.