Ohmydish.nl


Valse salie

Valse salie is een andere soort dan de standaard salie. De blaadjes werken reinigend op de huid.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam:¬†Teucrium scorodonia
  • Familienaam:¬†Lipbloemenfamilie (Labiateae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Woodsage
    • Frans:¬†Sauge-des-bois
    • Duits: Wald-gamander
    • Italiaans: Scorodonia
    • Spaans: Salvia falso
  • Oorsprong: Noord-Afrika en Europa
  • Vindplaats: In Nederland op zandgrond
  • Kweek:¬†Uit zaad of door de kruipende wortelstok te scheuren.
  • Verduurzamen:¬†Vlak voor de bloei de bladeren plukken en drogen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De blaadjes werken adstringerend en reinigend op de huid.
Valse salie Valse salie


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/valse-salie


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Wat is een bain-marie?
Volgend blog →
Vanille

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.