Ohmydish.nl


Valse salie

Valse salie is een andere soort dan de standaard salie. De blaadjes werken reinigend op de huid.

Valse salie

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Teucrium scorodonia
  • Familienaam:¬†Lipbloemenfamilie (Labiateae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Woodsage
    • Frans:¬†Sauge-des-bois
    • Duits: Wald-gamander
    • Italiaans: Scorodonia
    • Spaans: Salvia falso
  • Oorsprong: Noord-Afrika en Europa
  • Vindplaats: In Nederland op zandgrond
  • Kweek:¬†Uit zaad of door de kruipende wortelstok te scheuren.
  • Verduurzamen:¬†Vlak voor de bloei de bladeren plukken en drogen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De blaadjes werken adstringerend en reinigend op de huid.
Valse salie Valse salie


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/valse-salie


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is een bain-marie?
Volgend blog →
Vanille

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.