Ohmydish.nl


Valeriaan

Van de kruid valeriaan kan thee worden gemaakt, het helpt bij spanning, stress en slapeloosheid.

Valeriaan

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam: Valeriana officinalis
  • Familienaam: Valeriaanfamilie (Valerianaceae)
  • Overige namen: Baldriaanwortel, zenuwgoed, donderbloem.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Valerian
    • Frans: Valériane
    • Duits: Baldrian
    • Italiaans: Valeriana
    • Spaans: Veleriana
  • Oorsprong: In het wild in Azië en Europa.
  • Vindplaats: In Nederland in het wild langs sloten en vaarten en op moerassige plaatsen, veelal tussen struikgewassen.
  • Verduurzamen: Rooi de wortelstok en de wortels van de valeriaan vóór de bloei en droog ze.
  • Toepassing spijs en drank: Het losse kruid van valeriaanwortel kan worden gebruikt om thee te zetten.
Valeriaan Valeriaan


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/valeriaan


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Dille
Volgend blog →
Wat is een bain-marie?

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.