Ohmydish.nl


Valeriaan

Van de kruid valeriaan kan thee worden gemaakt, het helpt bij spanning, stress en slapeloosheid.

Valeriaan

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Valeriana officinalis
  • Familienaam:¬†Valeriaanfamilie (Valerianaceae)
  • Overige namen:¬†Baldriaanwortel, zenuwgoed, donderbloem.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Valerian
    • Frans:¬†Val√©riane
    • Duits:¬†Baldrian
    • Italiaans:¬†Valeriana
    • Spaans:¬†Veleriana
  • Oorsprong: In het wild in Azi√ę en Europa.
  • Vindplaats:¬†In Nederland in het wild langs sloten en vaarten en op moerassige plaatsen, veelal tussen struikgewassen.
  • Verduurzamen:¬†Rooi de wortelstok en de wortels van de valeriaan v√≥√≥r de bloei en droog ze.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Het losse kruid van valeriaanwortel kan worden gebruikt om thee te zetten.
Valeriaan Valeriaan


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/valeriaan


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Dille
Volgend blog →
Wat is een bain-marie?

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.