Tuinkers

Tuinkers kan op de vensterbank worden gekweekt en is lekker op veel soorten broodjes en andere gerechten.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Lepidium sativum
  • Familienaam: Kruisbloemenfamilie (Crucufereae)
  • Overige namen: Sterrekers, mosterdkers.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Garden-cress, mustard-cress
    • Frans: Cresson alénois
    • Duits: Garten kresse
    • Italiaans: Agrette
    • Spaans: lepidio
  • Oorsprong: Iran (het voormalige Perzië)
  • Toepassing spijs en drank: Lekker met citroensap op de boterham of als garnering voor (vis)recepten.
Tuinkers Tuinkers


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/tuinkers


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Lievevrouwebedstro

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.