Ohmydish.nl


Sint-Janskruid

Sint Janskruid is vrij bekend en het wordt voornamelijk gebruikt als thee.

Sint-Janskruid

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Hypericum perforatum
  • Familienaam:¬†Hertshooifamilie (Hypericaceae)
  • Overige namen:¬†Heksenkruid, jaagd-den-duivel, doorboord hartshooi.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Saint John‚Äôs wort
    • Frans:¬†Herbe de Saint Jean
    • Duits:¬†Sankt Johanns Kraut
    • Spaans:¬†Hierba de San Juan
  • Oorsprong:¬†Heel Europa, Azi√ę en Noord-Amerika.
  • Vindplaats:¬†Groeit in Nederland slechts in het oosten in het wild op schaduwrijke, droge bosgrond.
  • Verduurzamen:¬†De bloemtoppen en bladeren in de zomer verzamelen.
  • Toepassing spijs en drank: Heerlijk als thee
Sint-Janskruid Sint-Janskruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/sint-janskruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Paardenbloem
Volgend blog →
Slaapbol

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.