Sint-Janskruid

Sint Janskruid is vrij bekend en het wordt voornamelijk gebruikt als thee.

Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen

  • Latijnse naam: Hypericum perforatum
  • Familienaam: Hertshooifamilie (Hypericaceae)
  • Overige namen: Heksenkruid, jaagd-den-duivel, doorboord hartshooi.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Saint John’s wort
    • Frans: Herbe de Saint Jean
    • Duits: Sankt Johanns Kraut
    • Spaans: Hierba de San Juan
  • Oorsprong: Heel Europa, Azië en Noord-Amerika.
  • Vindplaats: Groeit in Nederland slechts in het oosten in het wild op schaduwrijke, droge bosgrond.
  • Verduurzamen: De bloemtoppen en bladeren in de zomer verzamelen.
  • Toepassing spijs en drank: Heerlijk als thee
Sint-Janskruid Sint-Janskruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/sint-janskruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Paardenbloem

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.