Ohmydish.nl


Sint-Janskruid

Sint Janskruid is vrij bekend en het wordt voornamelijk gebruikt als thee.



Wat vind jij van dit blog?
0 stemmen


  • Latijnse naam: Hypericum perforatum
  • Familienaam: Hertshooifamilie (Hypericaceae)
  • Overige namen: Heksenkruid, jaagd-den-duivel, doorboord hartshooi.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: Saint John’s wort
    • Frans: Herbe de Saint Jean
    • Duits: Sankt Johanns Kraut
    • Spaans: Hierba de San Juan
  • Oorsprong: Heel Europa, Azië en Noord-Amerika.
  • Vindplaats: Groeit in Nederland slechts in het oosten in het wild op schaduwrijke, droge bosgrond.
  • Verduurzamen: De bloemtoppen en bladeren in de zomer verzamelen.
  • Toepassing spijs en drank: Heerlijk als thee
Sint-Janskruid Sint-Janskruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/sint-janskruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!


← Vorig blog
Paardenbloem
Volgend blog →
Slaapbol

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!