Reacties op Zelf zuurkool maken

Ouderwets recept om je eigen zuurkool te maken in een keramische zuurkoolpot. Fermenteer kool in 6 weken tijd tot heerlijke zuurkool!

Fia Visser plaatste op 12-12-2019 om 10:29:19
Gravatar van Fia Visser Hallo Véronique, Dank je wel voor je mooie site. Ik heb ook een zuurkoolpot gekocht en geprobeerd met jouw adviezen, zuurkool te maken. Helaas is na 6 weken een bruine naar gist stinkende troep uit de pot gekomen. Dat heb ik moeten weggooien. Kun jij mij nog meer tips geven hoe ik mooie fijne zuurkool maak? En moet je de zuurkool ook spoelen na die 6 weken? Hartelijke groeten, Fia Visser Gees Nederland
Ohmydish plaatste op 12-12-2019 om 10:44:59
Gravatar van Ohmydish Ha Fia, wat jammer om te horen. Wij maken (nog steeds) met enige regelmaat zelf zuurkool. Wat ik kan bedenken is dat de zuurkool niet genoeg onder water heeft gestaan, en / of dat het waterslot niet goed is bijgehouden. Zodra het waterslot verbroken is, kunnen er vanuit buitenaf bacteriën bijkomen. Dat de kool bruin is geworden is een goede indicatie dat deze (voor langere tijd) in contact is gekomen met lucht buiten de pot. Heb je de geraspte kool ook afgedekt met hele bladeren? Zuurkool hoef je nooit naderhand af te spoelen. Hoor graag je antwoord :-)

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.