Ohmydish.nl


Raket waterkers

De blaadjes van de raket waterkers zijn erg lekker in een sla of als garnituur.

Raket waterkers

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Sisymbrium officinale
  • Familienaam:¬†Kruisbloemenfamilie (Crucifereae)
  • Overige namen:¬†Wilde mosterd, gewone raket.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels: watercress
    • Frans:¬†Cresson
    • Italiaans:¬†Crescione
    • Spaans:¬†Lepidio
  • Vindplaats:¬†E√©njarig kruid die ook in Nederland in het wild groeit op velden en langs wegen. Ze bloeien met gele bloempjes. (de volwassen bladeren zijn eetbaar in april en mei, dus voor de bloei. Ze lijken echter nogal op de zeer giftige waterscheerling of dolle kervel, dus pas goed op! Ook is ze vaak bacterieel besmet).
  • Kweek:¬†Beter te gebruiken is de GEKWEEKTE WATERKERS Sisymbrium nasturtium. Het fijne zaad kweken in een bak met nat gehouden aarde. Afdekken tegen felle zon en zorgen dat de jonge plantjes in een vochtige atmosfeer opschieten. Na √©√©n maand zijn de eetbare bladeren groot genoeg om af te snijden, waarna de bladeren weer snel aangroeien.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De volwassen blaadjes zijn rauw erg lekker als sla, in soepen en als garnituur bij rood vlees, zalm, etc. Tien gram zaad 10 dagen macereren in √©√©n liter witte wijn levert na filtreren een versterkende wijn.
Raket waterkers Raket waterkers


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/raket-waterkers


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Wat is frituren?
Volgend blog →
Gemberplant

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.