Ohmydish.nl


Piment

Piment is een heerlijk kruid in alle soorten gerechten waar je ook peper of nootmuskaat aan toe zou voegen.

Piment

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Pimenta dioica
  • Familienaam:¬†Mirtenfamilie (Myrtaceae)
  • Overige namen:¬†All spice, Jama√Įca peper, nagelbol.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬† All Spice, Jamaican peper, Myrtle peper
    • Frans:¬†Piment Jama√Įque, Toute √©pice, Quatre √©pice, Poivre de la Jama√Įque
    • Duits:¬†Jamaikapfeffer, Nelkenpfeffer
    • Italiaans:¬†Pimento
    • Spaans:¬† Baya o fruto del pimento de Jamaica
  • Oorsprong:¬†Tropische wouden van Zuid-Amerika, speciaal in het Caribische gebied.
  • Vindplaats:¬†Plantages op Jamaica, die de geurigste piment leveren.
  • Kweek:¬†De pimentboom wordt vermeerderd uit vers zaad, kan ver over de honderd jaar worden en wel tot honderd jaar vruchten dragen.
  • Verduurzamen:¬†De bes van de pimentboom worden geplukt als ze nog groen is en in de zon gedroogd tot ze droog, bruin en gerimpeld is. In de rijpe rode bes is het aroma teruggelopen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Piment past in alle gerechten waarin ook peper, nootmuskaat en andere specerijen thuishoren. Ook koekkruiden, inmaak- en worstkruiden en balkenbrij komt piment voor. In tropische landen verwerkt men piment in vele daar groeiende komkommerachtige groenten, bijvoorbeeld kalebas. In Nederland kan aan worteltjes en bietjes best een snufje piment gegeven worden. Verder goed te gebruiken in een pepervrij dieet. Pimentolie wordt verwerkt in sommige likeuren. Ook in parfums wordt nog wel eens pimentolie verwerkt.
Piment Piment


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/piment


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Peterselie
Volgend blog →
Akker-honingklaver

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.