Ohmydish.nl


Paprika

Er zijn ontzettend veel soorten paprika, elke soort wordt in verschillende soorten keukens veelvuldig gebruikt.

Paprika

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Capsicum annuum
  • Familienaam:¬†Nachtschadefamilie (Solanaceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Sweet pepper, bell pepper
    • Frans:¬†Piment doux
    • Duits:¬†Paprika
    • Italiaans:¬†Peperone
    • Spaans:¬†Pimiento dulce
  • Oorsprong:¬†Midden-Amerika; door Columbus naar Europa gebracht.
  • Vindplaats:¬†Vooral in de Balkanlanden en het Midden-Oosten. In Nederland in gekweekte vorm.
  • Kweek:¬†Het beste is kleine plantjes van de kwekerij te kopen. De plant heeft zon, veel water en dunne mest nodig.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Vooral in Hongaarse recepten wordt veel gele paprika gebruikt. De Turken gebruiken vaak scherpe soorten die door kruisingen met Spaanse peper gekweekt zijn. Groene of rode paprika‚Äôs passen goed in salades. Geblancheerd en gevuld met gehakt of rijst leveren ze een goed gerecht. Bak de paprika nooit te heet, want dan karameliseren de suikers en wordt de smaak bitter. Dit geld ook voor paprikapoeder, dat een vari√ęrende graad van scherpte kan hebben, afhankelijk van de hoeveelheid gedroogde en gemalen zaadjes. Paprikapoeder heeft een zekere bindkracht, waardoor bijvoorbeeld goulash op basis van room en paprikapoeder zonder bindmiddelen dik wordt. Vooral in soepen en als garnering van onder andere eieren en salades is paprika een zeer nuttige specerij. Dat deze smaakmaker gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het steeds toenemende gebruik ervan en de Nederlandse keuken.
Paprika Paprika


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/paprika


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Kaneel
Volgend blog →
Kapperstruik

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.