Ohmydish.nl


Oost-Indische kers

De blaadjes en bloemen van de Oost-Indische kers zijn lekker in een salade of om te garneren.

Oost-Indische kers

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Tropaeolum majus
  • Familienaam:¬†Klimkersfamilie (Tropaeolanceae)
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Nasturtium
    • Frans:¬†Capucine, Cresson d‚ÄôInde
    • Duits:¬†Kapuzinerkresse
    • Italiaans:¬†Basturzis
    • Spaans:¬†Capuchina, Nasturcia
  • Oorsprong:¬†Peru, vanwaar het door de Spaanse geestelijken mee naar Spanje gebracht werd. Via de zeevaarders belandde het zelfs in Oost-Azi√ę, waar de Hollanders het weer ontdekten en mee naar Holland brachten.
  • Vindplaats:¬†In gekweekte vorm in Nederland en in alle andere gematigde klimaten.
  • Kweek:¬†Begin april zaaien onder glas of eind april in arme grond. Zet ze alleen in een bloembak, want ze overwoekeren andere planten.
  • Toepassing spijs en drank:¬†Jonge bladeren kunnen als eetbare garnering van koude salades dienen. De bloemen kunnen in hun geheel met sla, komkommer etc. gemengd worden. De rijpe vruchtjes kunnen fijngesnipperd in een dikke b√©chamelsaus bij koud vlees gegeten worden. Als deze vruchtjes nog hard en groen zijn, kunnen ze na ongeveer vier weken in azijn met zout te hebben gelegen in plaats van kappertjes gebruikt worden. De bloemen geven een lekker aroma aan azijn. De honingbuizen smaken heerlijk in vruchtensalades.
Oost-Indische kers Oost-Indische kers


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/oost-indische-kers


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Nagelkruid
Volgend blog →
Paardenbloem

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.