Ohmydish.nl


Nagelkruid

Nagelkruid kan gebruikt worden om soepen en stoofschotels extra smaak te geven.

Nagelkruid

Blog printen Bekijk reacties (0)


  • Latijnse naam:¬†Geum arbanum
  • Familienaam:¬†Rozenfamilie (Rosaceae)
  • Overige namen:¬†Gezegend kruid, benedictuskruid, sanamunde, nagelgruis, kruidnagelkruid.
  • Buitenlandse namen:
    • Engels:¬†Wood-avens, Herb bennet
    • Frans:¬†Beno√ģte
    • Duits:¬†Nelkenwurz, Sumpfnelke
    • Italiaans:¬†Cariofillata, ambretta
    • Spaans:¬†Gariofilea
  • Oorsprong:¬†Bosachtige¬†streken in Europa en Azi√ę.
  • Vindplaats:¬†In Nederland in het wild in vochtige bossen onder struikgewas.
  • Kweek: Nagelkruid is makkelijk zelf te kweken in een (moes) tuin.
  • Verduurzamen:¬†De bladeren drogen; de wortels in het voorjaar rooien en geleidelijk drogen, in plakken snijden, verder drogen en tenslotte tot poeder vermalen.
  • Toepassing spijs en drank:¬†De verse bladeren verlenen aan soepen en stoofschotels een bescheiden, maar aangenaam aroma. De gedroogde gemalen wortel kan qua toepassing met kruidnagel vergeleken worden.
Nagelkruid Nagelkruid


Ga terug naar het overzicht van de Kennisbank voor koken.


Bekijk de orginele blog via:
https://ohmydish.nl/blog/nagelkruid


Vond je deze blog interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!



← Vorig blog
Florentijnse lis
Volgend blog →
Oost-Indische kers

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.